Поговорката Сит на гладен не вярва днес е валидна с

...
Поговорката Сит на гладен не вярва днес е валидна с
Коментари Харесай

Сит на гладен не вярва

Поговорката " Сит на гладен не има вяра " през днешния ден е годна с особена мощ. Докога ситите, че чак преситени, наши управници ще заявяват, че " България е в доста положително финансово положение "? Видяхме от техните имотни заявления, че точно те са в " доста положително финансово положение ". Иначе кой може от заплати да спести десетки и стотици хиляди лв.. Само управниците ни, само че не и елементарните трудови хора. Прав е Хемингуей като написа: " Богатите не са като нас с вас - те имат доста пари. "

Управници наши, доста елементарно е от камбанарията на вашето имотно и парично благосъстояние да декларирате неистини! Нима не знаете, че у нас има гладуващи и мизерстващи хора. Всъщност от вашите коли със затъмнени стъкла не се виждат нещастниците, които ровят в кофите за боклук към този момент години наред. Не знаете ли, че има кражби и обири от недостиг, от сиромашия? Не знаете ли, че за два, за пет лв., се убива човек? Не знаете ли, че децата на България не се подкрепят, не се обезпечават, както би трябвало? Не знаете ли, че дедите, бащите и майките български са унизени до прекаленост с непристойно дребни пенсии? Въпросите са прекалено много, а доста българи си отиват недочакали отговор...

Безсрамно и безсъвестно актуализирате всеки три месеца вашите заплати. И не се чуват гласовете ви в отбрана на бедните. Вие не се притеснявате, че народът е безпаричен и болен. Не се тревожите, че страдащите от безпаричие хора мръзнат. Че не се хранят както би трябвало и дебелеят мъчително - от беднотия, от неприятни храни и най-много от обезсърчение и стрес!

От години ръководството на ГЕРБ отхвърля да осъвремени пенсиите. Подхвърля " сякаш нараствания " и то оскъдни на дребните пенсии, които не стигат за издръжка, камо ли за сметки и такси. Голямата част от срамно дребните пенсии порастват с няколко лв., които покачването на цените и услугите изяждат авансово. Даже оставяте майките на децата в безпаричие. Унижавате помощния медицински личен състав и учените на България с неприлично възнаграждение. А възрастните хора обричате на заболявания, мраз и апетит!

На този декор не се свените да вземате с лекост нови големи заеми, актуализирате бюджета, с цел да платите новите самолети. И какво излиза? Отново бедните, пенсионерите и болните деца на България ще платят тези самолети! В реалност вие непрестанно вземате заеми от възрастните, от нуждаещите се. Докога все най-бедните ще заплащат огромните разходи на страната?

Хората у нас са смачкани от обезсърчение, не имат вяра, че работите в страната ще се оправят, че ще тръгнат в верните направления. Затова и не гласоподават, както се видя и от скорошните локални избори. Но в един съдбоносен миг те ще прогледнат, ще прозрат, че техният глас ще е значим и тогава ще отидат до урните, с цел да санкционират сегашните управници. Защото най-сетне би трябвало да се постави завършек на това безсрамно занемаряване, на това грубо унижение на трудовите хора, на децата им и на възрастните, отдали силите и живота си за съграждането на страната. Все отново всеки от нас има по един живот, даден му не за сълзи и недостиг, в които ни потапят от ден на ден управленци, изгубили всичко човешко и за които думите дълг и служене на народа са единствено клишета без наличие, които влизат в приложимост, единствено когато са в тяхна полза.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР