Поглеждаме голямото признание на Георги Господинов и Анджела Родел през

...
Поглеждаме голямото признание на Георги Господинов и Анджела Родел през
Коментари Харесай

В света на думите: Говорят студентите на Георги Господинов и Анджела Родел

Поглеждаме огромното самопризнание на Георги Господинов и Анджела Родел през погледа на младите в специалностите „ публицист “ и „ преводач “. В студиото на Euronews PrimeTime беседваме с Гергана Гълъбова и Станка Георгиева, които са приключили магистърската стратегия „ Превод и креативно писане “ на Софийския университет, в която преподават и Георги Господинов и Анджела Родел.

„ Хубаво е да видиш, че това се прави оценка отвън нашия си дребен кръг. Много научихме от тях. Особено от Анджела Родел и Екатерина Петрова, които преподаваха в екип по това време. При тях курсът за превода от български към британски беше доста скъп “, разяснява Станка Георгиева.

„ На мен креативното писане ми беше много скъпо, както и преводът. И двете ми бяха доста основни. С Георги Господинов работихме върху разнообразни разкази през часовете. В последна смета си кръстих първата книга на роман, който съм писала в негов час, тъй че сигурно беше много значим този контакт за мен “, показа Гергана Гълъбова.

Двете описаха още, че в часовете на по креативно писане е имало комизъм, интерактивни детайли, доста полемики и се е наблягало на противоположната връзка, а преподавателите са били доста налични.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР