Поезията е мой най-добър приятел. С букви можеш да си

...
Поезията е мой най-добър приятел. С букви можеш да си
Коментари Харесай

Теа Монева написа дебютната си стихосбирка „Преводачът на света"



Поезията е мой най-хубав другар. С букви можеш да си построиш всичко - дом, люлка, град, страна, планета даже. Всяко стихотворение е спретнат безпорядък, дребна галактика, която е също толкоз същинска, колкото и вселената, която обитаваме. 
Поезията за мен е метод на живеене. Спасение от самотата при започване на студентските години и изобщо от всяка самотност, от възприятието, че всичко е безнадеждно.

Това написа във Facebook Теа Монева по отношение на издаването на дебютната ѝ стихосбирка „ Преводачът на света “.

„ Стихосбирката е кръстена на последното стихотворение. Има възприятието, че светът се пробва да ни каже някаква загадка. Това е нещото, в което желая да имам вяра и в което си предпочитам да имам вяра. Има някакво разминаване сред нас и света “, сподели за БНР Теа Монева.

Тя показа, че е почнала да написа, когато е била в първи клас, само че ползата ѝ към поезията се е засилили, откакто на 19 години се е преместила да живее в Германия.

" Аз съм доста безреден човек, който има вяра, че не можеш да подредиш хаоса, тъй като вселената е безредна, и до каква степен може би можем да я подредим посредством науката. По-скоро спретнат безпорядък бихме могли да реализираме. Може би читателите също желаят да подредят техния безпорядък или най-малко да го приютят ", добави в предаването „ По първи петли “ Монева. 

Организирани са две министър председатели на книгата " Преводачът на света " - едната е на 28 юли в Арт клуб Мишел в Созопол от 19.30 часа, другата е в границите на Алея на книгата в огромния салон на Радио Варна на 31 юли в 18 часа.
Повече можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР