Подводниците на германския флот са оборудвани с навигационни устройства, разработени

...
Подводниците на германския флот са оборудвани с навигационни устройства, разработени
Коментари Харесай

Германските подводници - с руски навигационни устройства

Подводниците на немския флот са оборудвани с навигационни устройства, създадени от съветската компания „ Транзас “, оповестява изданието BILD am Sonntag.

Съгласно показаните в обявата данни, съдействието сред Германия и съветската компания е почнало през 2005 година Тогава при канцлера Герхард Шрьодер към 100 кораба на немския флот са оборудвани с навигационни системи, създадени от съветската компания. По-късно Германия още веднъж се обръща към „ Транзас “ и конфигурира системата Navi-Sailor 4000 на немските подводници U35 (в употреба от 2015 г.) и U36 (в употреба от 2016 г.).

Говорител на Министерството на защитата в Берлин, в отговор на въпрос на вестника дали системите на „ Транзас “ съставляват заплаха за немските подводници, отговори, че „ държавното управление поставя обилни старания, с цел да подсигурява сигурността на IT-кибер и крипто средствата, експлоатирани от Министерството на защитата “.

Изданието оповестява, че компанията „ Транзас “ е учредена през 1990 година в Санкт Петербург и работи както в цивилния, по този начин и във военния бранш. През 2018 година компанията беше изкупена от финландското дружество Wartisla, само че подразделението, занимаващо се с военната сфера, остана в Русия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР