Подводни камъни ще има, защото България няма култура на големи

...
Подводни камъни ще има, защото България няма култура на големи
Коментари Харесай

Симеон Дянков: Очакват се подводни камъни, България няма култура за големи коалиции

" Подводни камъни ще има, тъй като България няма просвета на огромни обединения.  Преговорите започнаха бързо и с оптимизъм, само че и бързо ще влязат в компликации - какво да се направи в енергетиката, да вземем за пример, влизането в еврозоната. Но съм оптимист, че до края на годината ще имаме ново държавно управление ". 

Това разяснява пред БНР Симеон Дянков, някогашен министър на финансите. 

Според него новото държавно управление ще има задоволително време, с цел да направи смислени политики , тъй като всички се опасяват от нови избори. 

В предаването " 12+3 " той уточни, че на хората е належащо ново ръководство и нови политики, а това е опция за партиите да премислят водачите си и  накъде вървят

" Не мисля, че на този стадий е належащо Бойко Борисов да подава оставка. Обаче някои от хората, които към него дълго време управляваха като министри в тежки министерства - инфраструктура, екология, опазване на здравето, обществена политика, там се вижда, че България изостава и трябват нови хора, ново мислене . Поуката от изборите е, че българите желаят възобновяване и смяна ". 

Дянков акцентира, че от горчивия си опит е схванал, че " политиците би трябвало да се смирени и да водят страната от позиция на триумфи в някои съществени политики ". 

И е безапелационен, че се закъснява с Бюджет 2022, само че това не е съдбовно, тъй като в последваща година се влиза , като всеки месец се харчи по 1/12 от последния обновен бюджет. 

" Трудностите ще дойдат от по-голямата инфлация, по тази причина би трябвало да се намерения повече, защото последните 12-13 години България не е имала такава инфлация. Трябва да се обърне внимание върху политиката по приходите и върху зелената стопанска система ... Задача на бъдещото държавно управление е и да кажат по какъв начин може да вдигнат икономическия напредък от 3,5% на 5,5% ". 

Интервюто със Симеон Дянков можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР