Подутият корем си е неприятен и като усещане, и като

...
Подутият корем си е неприятен и като усещане, и като
Коментари Харесай

Как да се справим с подутия корем

Подутият стомах си е противен и като чувство, и като панорама. Особено когато летните облекла са на напред във времето в дрешника. Ако не можем да се похвалим с съвършена преса, добре е най-малко да знаем какво провокира отичане и по какъв начин да си подсигуряваме най-малко малко по-плосък стомах. А и да се погрижим за здравето си.

Сол

Най-често добавяната фалшификация към ястия и салати си я познаваме като зложелател на сърцето. Намаляването на потреблението й е целесъобразно освен затова, а и тъй като солта задържа вода в организма, което ни прави подути.

Дъвка

Колкото и безобидно да ни наподобява дъвченето, стомахът ни не мисли по този начин. Движенията, които правим с устата си, го подлъгват, че одобряваме храна и се започва производството на стомашни сокове, които да я разградят.

Това може да докара до киселини. Освен това, при дъвченето вкарваме въздух в хранопровода, което провокира отичане. Затова би трябвало и да се храним постоянно със затворена уста.

Газирани питиета

Тук няма потребност от доста обяснения. Те провокират отичане и неприятно чувство за тежест. Повечето съдържат и огромно количество захар, което не се отразява добре на талията.

Бирата пък е зложелател на плоския стомах освен тъй като е газирана. Алкохолът в нея води до развиването на стомашни бактерии, предизвикващи в допълнение отичане. И по този начин биреното коремче е налице.

Сладко

Захарните произведения покачват равнищата на инсулин в кръвта. А това е тревога за организма да стартира да натрупа повече мазнини, най-вече в региона на талията. Ако този резултат се вижда след време, то незабавно след консумация захарта зарежда неприятните бактерии в червата и се основават неприятни газове.

Зеленчуци

Знаем, че броколите, карфиолът и зелето са потребни. Но са и сложни за разграждане в стомаха. Затова нищо чудно да си тръгнем подути от обяд, даже да сме похапвали единствено от тези зеленчуци. Препоръчително е да са минали термична обработка, с цел да минимализираме неприятния резултат.

Сън

Недостатъчното количество сън води до повишаване на телесната маса, и то единствено от ненужни мазнини. А коремът е една от най-податливите области. Затова има директна връзка сред недоспиването и закръглеността.

Вода

Ако консумираме задоволително, организмът ни няма да задържа непотребни количества за незабавни случаи. Има единствено едно значимо конкретизиране - не е добре да пием вода, до момента в който се храним, тъй като по този начин коремът ни ще се подуе.

Стойка

Когато сме изправени, изглеждаме по-стройни. Ако вървим и стоим прегърбени, коремът е по-забележим. Добрата поза на тялото е значима и за цялостното ни здравословно положение.

Стрес

Когато живеем и работим под непрекъснато напрежение, равнищата на кортизол в организма се повишават. А това води до същото това трупане на мазнини, както при потреблението на сладко, написа Reader`s Digest.

Хормонът на напрежението предизвестява тялото, че може да изпаднем в изключителна обстановка, в която да се наложи да претърпява със складираното в региона на талията и ханша.

Храни

Мюсли и ядки, банани, любеница, мляко с пробиотик, папая, краставици, аспержи, мента. Това са най-верните ни съдружници против подуването на корема. Всички те имат и спомагателни изгоди за здравето.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР