Подсъдимият за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина

...
Подсъдимият за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина
Коментари Харесай

Йоан Матев пред съда: Нямам нищо общо с убийството в Борисовата градина |

Подсъдимият за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина Йоан Матев съобщи в последните си думи пред съда, че няма нищо общо с тази покруса и изиска да бъда оневинен. Той изрази и откровени съболезнования на роднините на убитото момче.

Убийството бе осъществено на 2 юни 2015 година в на скамейка в столичния парк. Ученикът Георги Игнатов бе намушкан с нож.

По-късно през днешния ден съдът ще разгласи присъдата. В обвинителния акт действието е квалифицирано като осъществено " по изключително непосилен метод ".

За първи път Матев приказва за закононарушението преди да стартират пледоариите по делото във вторник. Пред съда той сподели, че не е направил това, в което го упрекват и че е схванал за убийството от медиите и обществените мрежи.

Според Матев, той в никакъв случай не е променял външния си тип, а брат му е подложен на физически и душевен тормоз в полицията, с цел да каже, че Йоан е причинителят.

По време на закононарушението, обвиненият е бил малолетен, по тази причина оптималното наказване, което може да получи Йоан Матев е 12 години затвор. Родителите на Георги пък желаят 400 000 лв. кръвнина.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР