Подсъдимият за незаконния ремонт в джамията Макбул Ибрахим паша“ в

...
Подсъдимият за незаконния ремонт в джамията Макбул Ибрахим паша“ в
Коментари Харесай

Осъдиха имам за незаконен ремонт в джамия

Подсъдимият за противозаконния ремонт в джамията " Макбул Ибрахим паша “ в Разград Бюрхан С. ще търпи наказване 10 месеца отнемане от независимост с 3-годишен изпитателен период и ще заплати санкция в размер на 3000 лв.. Той се е признал за отговорен за продължавано закононарушение по член 277а, алинея 4 от Наказателен кодекс, като е сключил съглашение с Окръжната прокуратура в Разград, което съдът е одобрил.

В интервала от 1 до 5 август 2015 година имамът Бюрхан С. наредил да се осъществят ремонтни работи  в джамията, която е предпазена територия за запазване на културното завещание. Така са били осъществени промени в интериора и подовата настилка в джамията, което съставлява незаконна активност в архитектурно-строителен монумент на културата и недвижима културна полезност с категория от национално значение, за каквато е оповестена " Макбул Ибрахим паша “ в Разград.

В изпитателния период са предоставени със съглашението и възпитателни ограничения по отношение на наказания Бюрхан С. Споразумението е със мощ на присъда и е дефинитивно.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР