Подсъдимият беше признат за виновен по повдигнато спрямо него обвинение

...
Подсъдимият беше признат за виновен по повдигнато спрямо него обвинение
Коментари Харесай

Осъдиха 32-годишен мъж за отправена закана с убийство

 Подсъдимият беше приет за отговорен по повдигнато по отношение на него обвиняване по чл.144, алинея 3 от Наказателния кодекс - за отправяне на закана с ликвидиране към мъж, който заживял с негова някогашна другарка, оповестиха от пресслужбата на Районен съд- Варна.

На 28 декември 2019 година подсъдимият отишъл до адреса на пострадалия, пресрещнал го на открито, почнал да го разпитва къде е приятелката му. Той  го заплашил с думите " в този момент ще те убия! “, като насочил към него газов револвер и създал изстрел, който прогорил дупка в дрехата на  другия. Заканата възбудила състоятелен боязън у потърпевшия и той подал сигнал на незабавен номер 112 за случая.

Деянието, осъществено от подсъдимия е закононарушение срещу личността. По силата на реализирано сред страните в правосъдна зала съглашение, което бе утвърдено от Районен съд - Варна, той  получи наказване " пробация “. В продължение на една година 32-годишният мъж предстои на наложителни пробационни ограничения, като би трябвало да се записва по сегашен адрес с честота два пъти седмично и да организира срещи с пробационни чиновници. Освен това той следва бъде включен в курсове за професионална подготовка по стратегия за публично влияние.

В тежест на подсъдимия са направените по делото разходи.

Съдебният акт е финален.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР