„Подписването на споразумение само с “Продължаваме Промяната“ е поради същата

...
„Подписването на споразумение само с “Продължаваме Промяната“ е поради същата
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Ще има скърцане със зъби сред електората на ДБ

„ Подписването на съглашение единствено с “Продължаваме Промяната “ е заради същата причина - с цел да наподобява по-добре в очите на гласоподавателя, тъй като като питат на заседание Атанас Атанасов за какво са в коалиция с Българска социалистическа партия, той ще каже: „ Ние сме в коалиция с " Продължаваме промяната “, изясни той.

„ Очакваше се, че ще се направи някакъв кабинет, който да остави ГЕР и Движение за права и свободи в съпротива. Избирателят сложи партиите в такива два лагера. Ще се получи съдружното ръководство “, безапелационен бе Ганев.

„ Преговарящите хем се вършат на значими, хем това е същинският преговорен развой. Напрежението се подвигна в последните дни. На финала остават постоянно най-трудните въпроси. На нито една от тези четири партии обаче не й се върви на предварителни парламентарни избори, тъй като нито една от тях няма да получи по-висок резултат от последните избори “, добави социологът.

Социологът видя големи провокации пред новото съдружно ръководство. „ Най-голямата тематика е обществената рецесия, която се задава – инфлацията, повишението на цените. Изпитанието ще бъде в първите месеци “, счита той и добави:

„ Протести може и да има. Може да бъдат подкрепени логистично от ГЕРБ и Движение за права и свободи. Въпросът е това дали ще събори кабинета. В първите месеци – надали. Такива митинги единствено могат за нагнетяват напрежение, само че не и да счупят обединението “.

„ Животът на този кабинет ще свърши, когато една от партиите в обединението привиди по-добра своя политическа позиция в едни предварителни парламентарни избори. Първият огромен тест е хоризонтът октомври 2023 година – локалните избори “, приключи Димитър Ганев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР