Подписани са договорите за изработване на технически проекти за рехабилитацията

...
Подписани са договорите за изработване на технически проекти за рехабилитацията
Коментари Харесай

Подготвят за ремонта 45 км третокласни пътища в Северозападна България

Подписани са договорите за разработване на механически планове за рехабилитацията на близо 45 км третокласни пътища в Северозападна България .

Въз основа на тях по-късно ще бъдат ремонтирани 11,8 км от път IIІ-121 Иново - Градец - Периловец - Шишенци - Бойница - Кула и 33 км от път IIІ-161 Ребърково - Люти дол - Ботевград .

Техническият план за път IIІ-121 Иново - Градец - Периловец - Шишенци - Бойница - Кула от км 20+000 до км 31+851 ще бъде направен от " ИЛИЯ БУРДА " ЕООД. Стойността на контракта е 92 400 лева с Данък добавена стойност, а срокът за изработването му е 150 дни .

Проектът, който ще бъде квалифициран, е за сектора от разклона за с. Раброво до началото на Шишенци. Ще бъдат осъществени геодезически изследвания и ще се дефинират нужните строително-ремонтни действия. Предвидено е и правенето на план за нов мост , който ще бъде построен след това на мястото на съществуващото оборудване над река Рабровска. Ще бъде изработен и план за укрепителни действия при 28-ми км, в региона след Периловец, където има срутване на пътното платно .

През 2013 година със средства от Оперативна стратегия " Регионално развиване " 2007-2013 година са ремонтирани 19 км от третокласния път, в сектора от Шишенци до Кула . С правенето на техническия план и идния по-късно ремонт ще бъдат актуализирани общо 31 км от път IIІ-121 в област Видин .

Изработването на техническия план за ремонт на 33 км от път IIІ-161 Ребърково - Люти дол - Ботевград от км 0+000 до км 33+040 е предоставено на " АЛВЕ КОНСУЛТ " ЕООД. Стойността на контракта е 187 550,90 лева с Данък добавена стойност, а срокът за осъществяване е 180 дни .

Третокласният път IIІ-161 Ребърково - Люти дол - Ботевград е различен маршрут на път I-1 Ребърково - Ботевград . Отсечката не е главно ремонтирана от 1985 година, като през годините е осъществявано единствено настоящо поддържане на пътя.

При подготовката на техническия план ще бъдат направени геодезически изследвания и ще се дефинират нужните строително-монтажни работи. Ще бъде направен и план за укрепителни действия на свлачище в сектора Ребърково - Люти дол , както и план за подсилване на два сводови моста над река Клисурата и за създаване на подпорни стени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР