Подписах договор за безвъзмездно прехвърляне на държавен имот към Столичната

...
Подписах договор за безвъзмездно прехвърляне на държавен имот към Столичната
Коментари Харесай

Васил Терзиев: 109 инвестиционни проекта на обща стойност близо 100 млн. лева бяха одобрени

Подписах контракт за безплатно прекачване на държавен парцел към Столичната община. Имотът се намира в регион " Връбница ". Тези близо 52 дка ще ни разрешат да разтеглим гробищния парк " Бакърена фабрика ". Това написа в профила си във Фейсбук кметът на София Васил Терзиев.

Той изясни, че на новата територия от Общината ще желаят да се направи облагородяване с водоснабдяване и алеи, като това няма да стане бързо, тъй като направена преди година геоложка експертиза демонстрира, че равнището на водите в терена са високи.

" Ще ангажираме специалисти, които да предложат вероятни решения. Приемането на този парцел е решено от Столичния общински съвет още през 2016 година, само че от този момент до през днешния ден никой не е направил нищо това да се случи ", добави Терзиев. 

По думите му последното уголемение на Централните гробища ще бъде запълнено до 2025 година, като ще е нужна доста работа за обезпечаване на терени за създаване на спомагателни паркове. " Спешно ще се подхващат дейности за възстановяване на контрола върху изпълнителите на дейностите за поддръжка на зелените пространства в гробищните паркове ", споделя още Терзиев. 

На среща с компания " Егида-София " кметът ще изиска по-организирана и ефикасна защита на гробищата, с цел да спре разрушаването на паметниците и измамите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР