Подозренията и предразсъдъците между САЩ и Русия представляват риск за

...
Подозренията и предразсъдъците между САЩ и Русия представляват риск за
Коментари Харесай

Лавров призова за диалог със САЩ без подозрения и предразсъдъци

Подозренията и предразсъдъците сред Съединени американски щати и Русия съставляват риск за световната сигурност. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров при започване на диалозите си с държавния секретар Майк Помпео в Сочи. По-късно Помпео ще организира среща и с президента Владимир Путин. Лавров прикани за съдействие сред двете страни в битката с тероризма и за разрешаване на острите рецесии в другите райони по света.
Разбираме, че двете страни имат доста съмнения и предубеждения, само че никой от нас не печели от това. Точно противоположното, взаимната експанзия усилва нашите и вашите опасности пред сигурността и прави света обезпокоителен, разяснява съветският посланик номер едно. Той призна, че двете страни имат доста проблеми, които би трябвало да решат. Русия е подготвена да възвърне разговора на разнообразни равнища, добави Лавров. И напомни, че за последните две седмици с Помпео организират втора среща, " което несъмнено носи оптимизъм ".
Майк Помпео сподели от своя страна, че президентът Доналд Тръмп се е заел да усъвършенства връзките на Вашингтон с Москва. Според него подобряването на връзките сред двете страни ще е в изгода за целия свят.
Действително ние се срещаме за повторно за последните две седмици, означи държавният секретар на Съединени американски щати и разясни, че ще има благоприятни условия за диалози на срещата на Г-20.
Москва и Вашингтон пазят ползите си, само че съществуват голямо количество въпроси, по които ползите ни съответстват, счита той.
Държавният секретар означи, че е в Русия, защото Тръмп желае възстановяване на връзките с Москва.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР