Подобряването на условията за работа в Регионалната здравна инспекция /РЗИ/

...
Подобряването на условията за работа в Регионалната здравна инспекция /РЗИ/
Коментари Харесай

Водещ военен лекар оглави РЗИ – Русе

Подобряването на изискванията за работа в Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ и привличането на повече млади фрагменти в системата ще бъдат измежду главните цели на новоназначения шеф на институцията доцент доктор Александър Парашкевов.

Това стана ясно от извършена среща сред него и регионалния шеф Анатоли Станев. „ Радостен съм, че експерт от вашето равнище избира да работи за развиването на Русе. Вие сте човек, прочут за опазването на здравето и съм сигурен, че ще бъдете от изгода на района “, съобщи Станев. Посочените цели се планува да се осъществят посредством обединяването на другите структури на РЗИ в една постройка – тази на някогашната Военна болница. Сега 92-мата чиновници на институцията са разпръснати в четири здания. Това затруднява работата на личния състав и обслужваето на жителите. Преместването на РЗИ в една сгарда с изключение на, че ще усъвършенства работната конюнктура, ще улесни и обсужването на русенци, защото то ще се случва на едно място. „ Все отново РЗИ е конструкция на изпълнителната власт. Недопустимо е да бъде в бараки “, разяснява доцент Парашкевов. Ще се работи и за повишение на заплатите в институцията, защото все още междинното чисто заплащане е към 1000 лева Новият началник на РЗИ е безапелационен, че водещ принцип в работата му ще бъде отговорността към русенци. Затова ръководената от него администрация ще продължи и дейната си активност по държавен здравен надзор, която е една от главните задания, целяща възстановяване виталната среда, а също по този начин опазването на здравето на всички нас. Предвижда се и закупуване на ново съоръжение за лабораториите на РЗИ.

Припомняме, че след конкурс предишния месец, в който участваха още двама дългогодишни експерти в РЗИ, доцент Парашкевов зае сегашния пост. Доц. доктор Александър Парашкевов е роден на 2-и февруари 1962-а в с. Щръклево. Средното си обучение получава в СУ „ Христо Ботев “, а по-късно приключва медицина в Медицинския университет във Варна през 1989 година, след което през 1995 година придобива компетентност по хирургия. Началото на лекарската си кариера слага във Военната болница в Русе, където работи до самото ѝ затваряне през 2001-а. Междувременно придобива и компетентност по пластична хирургия През 2010-а приключва „ Здравен мениджмънт за ръководители на лечебни заведения “, като през 2012 и 2015 година пази и придобива надлежно образователно-научна степен „ лекар на медицинските науки “ и „ доцент “ към ВМА. Между 2018-а и 2019-а е изпълнителен шеф на най-голямото лечебно заведение в района – Университетската болница „ Канев “. Най-впечатляващата част от кариерата му е обвързвана обаче с Военномедицинска академия /ВМА/. Бил е заместник-началник на лечебното заведение и шеф на Военномедицинския отряд за бързо реагиране /ВМОБР/ към ВМА, като в последните шест години доцент Парашкевов е част от Тренировъчен център на профилираното звено. Той е и учител по медицина на бедствените обстановки. Доцент Парашкевов е взел участие в редица от най-тежките за родната войска гранични задачи. Работил е като доктор на взвод в Кербала. Бил е и медицински консултант на командващия в Хърватска, за Босна и Херцеговина. Същевременно по предписание на българското държавно управление отпътува за Хаити след земетресението през 2010-а, при което живота си губят към 200 000 души. Там той остава близо два месеца и половина, където с изключение на като доктор, ползва и знанията си за ръководство на рецесии. Доцент Парашкевов е и притежател на редица награди в областта на опазването на здравето в голям брой страни. През 2010-а става и доктор на годината. Той е и полковник от Българската войска.

Досегашният шеф на РЗИ доктор Искра Генева става заместител на доцент Парашкевов. В институцията има цялостна последователност. По думите на регионалния шеф Анатоли Станев и новия шеф на РЗИ доктор Генева е отличен експерт с огромен опит.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР