Подобряването на световния рекорд на Пола Радклиф ще бъде сбъдната

...
Подобряването на световния рекорд на Пола Радклиф ще бъде сбъдната
Коментари Харесай

Кейтани: Подобряването на световния рекорд ще бъде сбъдната мечта

Подобряването на международния връх на Пола Радклиф ще бъде сбъдната дълго чакана фантазия за Мери Кейтани. Кенийката ще нападна върховото достижение за всички времена на маратона в Лондон на 22 април. Миналата година на същото трасе Кейтани поправя 12-годишния международен връх на Радклиф в тичане единствено с дами, поставяйки връх на Африка от 2:17:01 часа. Тази година обаче тя ще има сериозна поддръжка (пейсмейкъри мъже) в опита да усъвършенства международния връх от 2:15:25 часа, подложен в Лондон преди 15 години.

Организаторите на Лондонския маратон ще позволен пейсмейкъри мъже за женстото съревнование за първи път от рекордното тичане на Радклиф през 2003 година, а Кейтани счита, че това ще е преимущество за нея.

“Да тичам 2:15 часа в действителност е нещо друго. Но ще се опитам да вървя след стъпките на легендата Пола в неделя. Трябва да благодаря на уредниците на надпреварата за тяхното решение да подмогогнат дамите, за ди забележим какъв брой бързо можем да бягаме. С мъже пейсмейкъри ще имаме страхотна опция и би трябвало да се опитаме да забележим дали е допустимо. Това би означавало доста за мен, тъй като върхът на Пола беше в съзнанието ми още откогато започнах кариерата си. Тя беше ентусиазъм и този международен връх към момента е моята доживотна цел”, сподели 36-годишната кенийка.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР