Подобрява се състоянието на заразените от медицинския персонал на частната

...
Подобрява се състоянието на заразените от медицинския персонал на частната
Коментари Харесай

Сливенските медици с COVID-19 се подобряват


Подобрява се положението на инфектираните от медицинския личен състав на частната болница " Хаджи Димитър " в Сливен, заяви шефът ѝ доктор Пенко Пенков, оповестява БНР.

От през днешния ден лечебното заведение още веднъж работи с пациенти след едноседмична стерилизация на цялата постройка. В началото на месеца там беше намерено огнище на Covid-19, а от 240 изследвани медицински чиновници, 18 се оказаха инфектирани.

През почивните дни са били изписани от инфекциозното поделение няколко души от личния състав на болничното заведение:

" В събота изписаха лекарката с още една сестра. Вчера изписаха още две сестри и в сряда мисля, че излизат безусловно всички ".

Д-р Пенков разгласи, че ограниченията за обзор и лекуване на пациенти ще бъдат затегнати, с цел да не се допусне наново заразяване:

" Когато преглежда болния, всеки доктор би трябвало да има три неща: маска, шлем или очила и ръкавици. Това в случай че се съблюдава и по-късно когато излезнат и поддържат хигиена, мисля, че няма да има проблеми ".

Управителят на болничното заведение сподели още, че няма проблем с обезпечаването на персонални защитни средства на личния състав.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР