Подобрява се обстановката с активните пожари в Гърция. Поради повишаването

...
Подобрява се обстановката с активните пожари в Гърция. Поради повишаването
Коментари Харесай

Подобрява се обстановката с активните пожари в Гърция

Подобрява се ситуацията с дейните пожари в Гърция. Поради повишението на температурите огромна част от страната още веднъж е с висок риск от пожари. Правителството разгласи великодушни помощи за потърпевшите.

На остров Евбея (Евия) пожарът е локализиран в няколко дейни огнища, откакто през днешния ден там трансферираха огромна част от интернационалните сили по гасенето.



Постоянно работят и повишен брой самолети и хеликоптери. Все още огнеборците не могат да предвиждат по кое време огънят ще бъде загасен изцяло.

В областите Илия и Аркадия огнената буря се приближава до обитаеми места и още веднъж изтеглят поданици. Все още е в действие цялостната възбрана за придвижване в горски региони в цялата страна, под арест остават арестуваните за умишлени палежи.

Днес в Гърция дойдоха екипи от пожарникари и техника и от Полша и Германия.

В прочувствено послание към гърците министър председателят Кириакос Мицотакис се извини за позволените неточности при справяне с рецесията.



Премиерът обяви незабавни ограничения за потърпевшите от пожарите.

Те включват финансова помощ до 150 хиляди евро за изгорелите домове, обезщетения до 70% за потърпевшите компании, до 4 хиляди евро отплата за фермерите. Опрощават отговорностите към страната за всички, които са в засегнатите от пожарите региони.

Опозицията изиска оставката на управлението на Министерството за отбрана на жителите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР