Подобно явление се наблюдава много рядко, около веднъж на 10

...
Подобно явление се наблюдава много рядко, около веднъж на 10
Коментари Харесай

Американка роди две двойки близнаци наведнъж

Подобно събитие се следи доста рядко, към един път на 10 милиона бременности

Жителка на американския град Тонтън в щата Масачузетс с най-рядка форма на бременност роди две разнообразни двойки близнаци едновременно, разкри изданието People.

35-годишната Ашли Нес роди две девойки и две момчета. Раждането е осъществено в Бостънската клиника с цезарово сечение в 28-та седмица на бременност (нормалната бременност е до 38 седмица). Децата се родили с разлика от минута. Те ще прекарат идващите осем седмици в болница под наблюдението на лекари.

Жената имала две яйцеклетки, оплодени по едно и също време, всяка от които по-късно се разделила на две елементи. Тъй като отделените яйцеклетки били в разнообразни плаценти, оформили се два разнообразни комплекта близнаци. Подобно събитие се следи доста рядко, към един път на 10 млн. бременности.

„ Ако имаше толкоз шанс на лотарията, щеше да е доста богата “, сподели Ахмет Башат, шеф на Центъра за фетална терапия и професор по акушерство и гинекология в Медицинския университет „ Джон Хопкинс”.

Нес е фризьорка на повърхностен работен ден и живее в дом с три спални с 8-годишната си щерка, 47-годишния си сътрудник и двамата му най-малки синове. Преди да забременее, дамата претърпяла четири спонтанни аборта.

По-рано беше обявено за 30-годишна жителка на крайградския регион Бектън в Източен Лондон, която забременяла два пъти за седмица, обратно на прогнозите на лекарите. Рядкото събитие, при което яйцеклетка се опложда от сперматозоид и се вгради в матката за повторно единствено дни или седмици след първия развой, се назовава суперфетация.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР