Подобно на повечето млади демонстранти, изпълващи ливанските улици, за да

...
Подобно на повечето млади демонстранти, изпълващи ливанските улици, за да
Коментари Харесай

Сърдити млади хора в Ливан загърбват различията си и взимат на мушка системата

Подобно на множеството млади стачкуващи, изпълващи ливанските улици, с цел да дадат отдушник на яростта си от безработицата и неравенството, Нина Сабах упорства за освен това от небрежно оповестените от държавното управление промени, с цел да спре да стачкува.

Тя желае да бъде комплициран завършек на политическа система, където, съгласно нея, каква работа ще си намериш зависи от това кого познаваш и към коя вяра принадлежиш.

Демонстрациите, в които доминират млади лица, сковаха страната през последните дни, принуждавайки държавното управление на министър-председателя Саад Харири стремглаво да разгласи ограничения, ориентирани към потушаване на гнева и избавяне на стопанската система, която е в режим на свободно рухване.

Реформите, които включват внезапно понижаване на заплатите на висши чиновници и налагане на налози на банките, не умиротвориха стачкуващите, доста от които са млади. По публични данни 37 % от хората под 35 години са безработни.

Протестиращи като Сабах, мюсюлманка шиитка от Юга, споделят, че са се отърсили от религиозната си принадлежност, с цел да се причислят към едно необятно протестно придвижване, пресякло религиозните линии, отправяйки предизвикателство към система, която съгласно тях подхранва неравенството, шуробаджанащината и корупцията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР