Подобно на пандемията, и войната в Украйна принуди много компании

...
Подобно на пандемията, и войната в Украйна принуди много компании
Коментари Харесай

Популярната марка Stolichnaya водка сменя името си

Подобно на пандемията, и войната в Украйна принуди доста компании да сменят маркетинговата си тактика. А някои стигнаха и по-далеч и взеха решение да трансформират даже и името си.

Популярната водка Stolichnaya към този момент ще се назовава единствено Stoli.

Ребрандирането й е резултат от решение, взето безусловно за дни - основателят й Юри Шефлер сменя името като знак на митинг против съветската експанзия в Украйна и твърдо опълчване на режима на Путин.

Шефлер, който към този момент е милиардер, е роден в Русия, само че през 2000 година бяга от страната точно тъй като не е склонен с политиките на Владимир Путин. Stolichnaya се предлага на пазара като съветска водка, само че действително се създава в Латвия от самото си основаване.

Самата компания на Шефлер пък - Stoli Group, е част от групата SPI Group, записана в Люксембург. През миналата седмица от Stoli, че ще употребяват само зърно от Словакия за производството на водката, с цел да нямат " нищо общо с Русия ".

От CNN ни припомнят още, че управляващите в доста щати в Съединени американски щати са призовали притежателите на магазини за алкохол да махнат съветската водка и други артикули, продавани като съветски, от асортимента си в символ на взаимност с Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР