Подобно на грипа ще се правят имунизации всяка година, на

...
Подобно на грипа ще се правят имунизации всяка година, на
Коментари Харесай

Акад. Петрунов: Приемането на витамините C и D несъмнено повлиява положително срещу COVID

" Подобно на грипа ще се вършат имунизации всяка година, въз основата на циркулиращите разновидности, което е единственото избавление. Годишната ваксина е решението. Трите детайла - ваксини, медикаменти и съблюдаване на противоепидемичните ограничения, което ние го забравяме, е единственото избавление до превръщането на вируса в нормално инфекциозно респираторно сезонно заболяване. Имунизацията води до понижаване на риска на разновидност на вируса ", съобщи в " Денят стартира " имунологът акад. Богдан Петрунов.

По думите му развиването на тази вълна не е приключило, вървим към последователно намаляване, само че това не значи, че ще излезем от тази пандемия толкоз елементарно. Акад. Богдан Петрунов означи, че е належащо да се научим да живеем с ковид.

Според него, с цел да бъде угнетен вирусът, би трябвало да е налице групов имунитет, не по-малко от 80 % от човечеството.

" Ще прилагаме и медикаментите, които ще лекуват, само че няма да профилактират. Лекарствата за ковид са ефикасни в първите дни - от 5-и до 7-ми ден от заразяването, надали ще могат да се одобряват свободно от хората в домашни условия. Проблем е огромната неопределеност на вируса, смятахме, че Омикрон е последният, само че са изолирани нови разновидности ", добави акад. Богдан Петрунов.

По думите му 15 % от хората са с недостатък на имунната система и не могат да реагират на имунизациите, по тази причина се разболяват, като това е добре известно в медицината.

" Ваксината не може да бъде 100 % ефикасна, тя е 90 до 95% ефикасна. Хората със странични болести също са с отслабена имунна система.Приемането на витамините C и D безспорно повлиява позитивно против коронавирус ", сподели още акад. Богдан Петрунов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР