Подобната на DLSS функция за подобряване на графиката с изкуствен

...
Подобната на DLSS функция за подобряване на графиката с изкуствен
Коментари Харесай

Windows 11 скоро може да получи тази невероятна функция – какво знаем за нея

Подобната на DLSS функционалност за възстановяване на графиката с изкуствен интелект ще бъде част от актуализация в Windows 11...

Емил Василев 13:13 | 13.02.2024 0 Сподели

Най-четени

ТелефониЕмил Василев - 17:30 | 11.02.2024

Ето какво в действителност значи буквата „ i “ в iPhone

АвтомобилиЕмил Василев - 13:01 | 12.02.2024

5 от най-надеждните модели на Volkswagen, създавани в миналото

АвтомобилиИван Давидов - 20:38 | 11.02.2024

Кои са най-хубавите моделни години на Toyota RAV4?

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Изглежда, че Microsoft работи по система за възстановяване на графиката с изкуствен интелект в Windows 11. Потребителят на X PhantomOcean3 откри тази функционалност в тестови версии на Windows 11 този уикенд.

Microsoft разказва функционалността, която тя назовава „ Автоматична супер-резолюция “ като употребяваща изкуствен интелект, с цел да направи поддържаните игри по-плавни и с усъвършенствани елементи.

На пръв взор това е добре пристигнала функционалност. Тя би трябвало да разреши на доста по-широк кръг от хардуер и програмен продукт да се възползва от технологията. Можем да си представим по какъв начин хиляди по-стари игри се възползват от функционалността. Ясно е, че те в никакъв случай няма да получат актуализации с поддръжка на FSR или DLSS.

Технологията Deep Learning Super Sampling (DLSS) на Nvidia работи по сходен метод, като употребява ИИ за увеличение на честотата на фрагментите, увеличение на резолюциите на игрите и възстановяване на качеството на изображението. Вариантите FidelityFX Super Resolution (FSR) на AMD и Xe Super Sampling (XeSS) на Intel също действат по сходен метод. Технологията се създава на няколко фронта, макар че Nvidia има известна преднина.

Защо „ Автоматичната супер-резолюция “ в Windows 11 е от голяма важност?

При съществуването на версии на технологията от трите производителя на видеокарти за лични компютри за какво въобще да се занимавате с версия на Microsoft? Windows 11 така и така към този момент е много раздута операционна система.

Не сме изцяло сигурни в детайлностите, защото Microsoft към момента не е оповестила публично своята функционалност, тъй че тя може да не изисква никакъв характерен хардуер. Това би могло да бъде едно от преимуществата на съществуването на лична функционалност на Windows за разлика от разновидностите на Nvidia, AMD или Intel, които изискват характерна архитектура на видеокартата.

Евентуално, функционалността на Windows може да разреши на потребителите да се възползват от нея без да е належащо да купуват нов графичен процесор. Яко!

Освен това тестовите версии на Windows 11 наподобява интегрират ръководството на цветовете в менюто за настройки на екрана в Windows 11. Това ще улесни потребителите при задаването на характерни цветови профили за цветовите гами sRGB и DCI-P3. Потребителите могат също по този начин да настроят автоматизирана система за надзор на ръководството на цветовете. Това подсигурява, че всички приложения имат точни цветове.

Тъй като системата за „ Автоматична супер-резолюция “ на Microsoft към момента е във фаза на тестване. Няма съответни детайлности за това по какъв начин ще действа и по кое време ще бъде пусната. Все отново, можете да я очаквате в близко бъдеще.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР