Подновиха акцията по издирването на 15-годишното момиче, изчезнало в морето

...
Подновиха акцията по издирването на 15-годишното момиче, изчезнало в морето
Коментари Харесай

Отново търсят 15-годишната Рамира, която изчезна в морето кр...

Подновиха акцията по издирването на 15-годишното момиче, изчезнало в морето край Китен. Детето изчезна в бурните води на плаж „ Атлиман” през вчерашния ден. Момичето и сестра му - на 10 и 15 години, влезнали в морето в неохраняемата зона, само че били повлечени от мъртво неспокойствие. Инцидентът станал пред очите на майката, която остава на пясъка с третата си щерка. След броени минути туристите стартират да викат за помощ.

„ Нямаше задоволително спасители. Бърза помощ не пристигна. На място нямаше и кола за спешна помощ. Когато започнах да викам по телефона на 112, след може би 20 минути се появи линейката”, описа очевидецът на случая Мая Стоицева.

Тони Момчилова, която е здравното лице на плажа, обаче твърди, че се е намесила бързо.

„ Взех оборудването, което наложително би трябвало да бъде с мен. Когато дойдох, спасителите към този момент бяха извели едното момиче в положително общо състояние”, посочи тя.

Забавянето на спасителите пристигнало поради огромното разстояние до неохраняемата зона. Първи в морето скача инцидентен екскурзиант и вади 10-годишното дете.

„ Човекът плачеше, тъй като сподели, че е хванал и двете момиченца. Трябвало е обаче да пусне едното, тъй като не могъл да ги извади заедно”, споделя Стоицева.

След като обдишват изваденото, спасителите схващат, че има второ момиче, което вълните са отнесли. Веднага е почнало издирването с джет, а екскурзиант вдигнал дрон, с цел да създадат оглед на залива.

„ Когато отидох при майката, тя безусловно колабира в ръцете ми. Тя беше сама и крещеше: „ Рамира, желая си Рамира! Молете се с мен морето да ми върне Рамира”, показа Стоицева.

Майката пристигнала с трите си дъщери на море в Китен. След случая нощес пристигнал и бащата. Днес сутринта фамилията продължи да обхожда линията с вяра.

Спасителите благодарят на тези, които са се озовали първи в морето. „ Имаше хора, на които особено желая да благодаря. С едното момче говорихме след случая. Това е Алекс Савов от НСА”, изясни старши-спасителят Цветин Гогов.

Спасителите приканват в оставащите дни до края на септември да се плажува единствено на охраняеми линии, защото морето е извънредно бурно.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР