Подмяната на уредите, използващи дърва и въглища, с алтернативни екологични

...
Подмяната на уредите, използващи дърва и въглища, с алтернативни екологични
Коментари Харесай

От днес до 15 май община Видин приема заявления за подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво

Подмяната на уредите, употребяващи дърва и въглища, с различни екологични източници се реализира в границите на план „ Подобряване на качеството на атмосферния въздух в “, съфинансиран от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет на Република България посредством Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “. Във връзка с отправената покана към жителите на Общината да аплайват и подаването на комплекта от документи, през днешния ден бе проведена конференция. В нея участваха кметът доктор Цветан Ценков, заместник-кметът по европейски политики и вложения Десислава Тодорова и специалисти от екипа на плана.
„ Няма по какъв начин да не съм щастлив, че над 3500 фамилии ще получат нови отоплителни устройства. Независимо от напъните на злонамерени хора да спънат този план, ние успяхме да се оправим с всички каузи в Комисията за защита на конкуренцията, във Върховния административния съд и Община Видин да работи в график “ - съобщи доктор Ценков. Той сподели, че планът дава опция на всеки един наш съгражданин да осъзнае какъв брой е значима екологията, чистотата на природата и неналичието на замърсители, каквито са отоплителните уреди на твърдо гориво. И добави: „ С него ние ще дадем глътка въздух на нашия град да диша по-спокойно, в това число да понижим болесттите от белодробни заболявания. Втората крачка, която ще създадем, надграждайки този план и аз постоянно го дублирам, е основаването на лично енергийно сдружение, което ще даде опция Видин в действителност да бъде пионер измежду общините у нас, а и в Европа “. Кметът пожела сполучлива работа по плана и изрази вярата си, че нашият град ще се трансформира освен в исторически и културен център, само че и в едно по-чисто и приветливо място за живеене.
 Кметът на Видин: Трябва да познаваме и тачим историята на нашия град (СНИМКИ) Кметът на Видин: Трябва да познаваме и тачим историята на нашия град (СНИМКИ)
Трябва да познаваме и тачим историята на нашия град. Това съобщи доктор Цветан Ценков при визитата си в Държавен списък – Видин, къ...
Десислава Тодорова показа подробна информация, обвързвана с подаването на нужните документи, наложителните условия и критериите за кандидатстване, с типа на отоплителните уреди и всички стъпки и стадии по плана. Тя изясни, че образците на документите са оповестени на интернет уеб страницата на Общината, като линкът е наличен на началната страница, рубриката „ На фокус “: https://vidin.bg/…/executed…/okolna-sreda/performance8
Срокът за подаване на документите за кандидатстване е от 15.04.2021 година до 15.05.2021 година Това може да стане на място всеки работен ден от 8.30 ч. до 17.00 ч. в Центъра за административно обслужване, който се намира в постройката на Общинската администрация на пл. „ Бдинци “ №2 (откъм паркинга), както и по електронен път на имейл: [email protected]. Документите се подават с електронен автограф или в подписан и сканиран формат. Те ще се ревизират и при положение на открити пропуски, от претендента ще се изиска в границите на избран период да показа в допълнение изчезналата информация.
Община Видин преглежда подадените документи, прави оценка тяхното сходство с условията и прави класиране на всички претенденти, които дават отговор на използваните условия. Класирането ще се извърши посредством приоритизиране по индикатори, съчетаващи екологични, обществени и механически критерии. При оценката на получените заявки за кандидатстване приоритет ще се дава на тези семейства, в които живеят дете/деца до 2-годишна възраст; лице/лица с увреждания и лице/лица на възраст над 65 години.
Десислава Тодорова заяви, че по всевъзможни въпроси, свързани с другите стадии на плана, жителите могат да попитат специалистите, които ще дават отговор на горещите телефони: 0878 267007; 0885 037402; 02/ 4831199.
 Д-р Цветан Ценков: За развиването на Видин е значимо централната и локалната власт да работят дружно Д-р Цветан Ценков: За развиването на Видин е значимо централната и локалната власт да работят дружно
Кметът на Видин организира срещи с водачи на листи в 5-ти Видински многомандатен изборен регион. Инициативата за това е на доктор Ценков,...
В стадия на оценка и класиране на претендентите Община Видин може да прави инспекция за верността на заявените условия и/или да изисква от претендентите документи, доказващи достоверността на заявените данни. „ В случай, че финансовият запас по плана разрешава, се утвърждават всички претенденти, които дават отговор на условията. Списъкът с одобрените  се оповестява на интернет страницата на Община Видин в едномесечен период от приключване на крайния период за кандидатстване “ – сподели Тодорова. С оглед отбрана на персоналните данни, описът включва единствено регистрационния номер на заявката за кандидатстване.
Подмяната на уредите, употребяващи дърва и въглища с различни екологични източници на отопление, която ще се реализира по плана, цели да се усъвършенства качеството на въздуха, който дишаме и да се отбрани здравето на жителите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР