Подмяна на топлопроводни тръби изнервя пловдивчани в район Северен. С

...
Подмяна на топлопроводни тръби изнервя пловдивчани в район Северен. С
Коментари Харесай

Подмяна на топлопровод в „Северен“ изнервя пловдивчани, няма къде да паркират

Подмяна на топлопроводни тръби изнервя пловдивчани в регион „ Северен ”. С TrafficNews се свързаха локални поданици, които описаха, че към този момент повече от седмица, мястото отредено за паркинг до блока им е разрушено поради планов ремонт и няма къде да паркират колите си.
Прочетете още
Паркингът се намира сред улиците „ Йоан Екзарх ” и „ Мизия ” и се оказва, че тъкмо под него са ситуирани топлопроводите, които не са подменяни от години. Преди няколко дни напрежението толкоз е ескалирало, че един от недоволните жители е тръгнал да протяга ръка на чиновник, който прави работните си отговорности, описват поданици на квартала.

„ Разбиха целия паркинг, няма къде да се паркира. Вечер след работа обикаляме по 20 минути, с цел да си намерим място за колата, някакъв смут е ”, описа минувачка.

В уеб страницата на EVN е посочено, че ремонтът е стартирал на 23 август и е трябвало да завърши на 28 август, само че инспекция на TrafficNews на място откри, че той към момента продължава.

„ На нас ни е ясно, че е извънредно време тръбите да се подменят, само че най-малко да съблюдават периодите. Чухме, че ремонтът ще продължи на 3-ти октомври, което е извънредно огромно закъснение, нека не е по този начин ”, сподели различен локален гражданин.



Проточването на ремонта в допълнение изнервя жителите, тъй като времето, в което на посочения регион ще бъдат без топлоснабдяване за битова гореща вода се удължава.

„ Нормално е да няма къде да паркират, нали правим замяна на тръбите. Другият вид е да си седят със старите тръби, само че в този случай хората отново  ще недоволстват – няма угодия за тях ”, описа един от чиновниците на терена.

Свързахме се с представителя на ЕВН Топлофикация Крум Косев, с цел да посочи по кое време вероятно се чака ремонтът да завърши. Той твърди, че самият паркинг не е разкопан, само че градинката, която се намира наоколо е, тъй като там минава трасето.

„ На 23 август стартирахме първия стадий по рехабилитация на топлопровод по ул. „ Иван Рилски ” и ул. „ Мизия ” в регион „ Северен “ в Пловдив. Целта е да се усъвършенства качеството на топлозахранването за част от региона, в това число и за МБАЛ Пловдив. В рамките на техническите действия е планувано ремонт на старите тръби, реорганизация на камери, както и монтаж на нови тръби ”, уточни Косев.

Той съобщи, че 28 август е датата, на която завършва първият стадий от ремонта. Очаква се цялостният ремонт да завърши най-късно към края на септември, като ще се направи всичко допустимо срокът да се редуцира оптимално.

Косев уточни, че тежката техника, която разтоварва някои от материалите попречва паркирането по терена, само че не се следи чак такова усложнение, тъй като ремонтът обгръща градинката и не толкоз част от паркинга.

Относно настилката на паркинга, Крум Косев добави, че тя ще бъде възобновена след привършване на ремонта.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР