Подкрепяното от ООН правителство на Либия обяви извънредно положение в

...
Подкрепяното от ООН правителство на Либия обяви извънредно положение в
Коментари Харесай

Либийското правителство обяви извънредно положение в столицата Триполи

Подкрепяното от Организация на обединените нации държавно управление на Либия разгласи изключително състояние в столицата Триполи и нейните покрайнини поради продължаващите въоръжени конфликти сред враждуващи милиции, при които починаха минимум 39 души, а десетки бяха ранени през тази седмица, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

Сраженията избухнаха сред въоръжени групировки от Триполи, от една страна, и други от южни покрайнини, борещи се за надзор над столицата.

В днешното си изказване държавното управление прикани враждуващите противници да прекратят боевете и да съблюдават контрактуваното с ходатайство на Организация на обединените нации помирение. В него се споделя, че задачата на оповестеното изключително състояние е да се отбрани и подсигурява сигурността на цивилното население, на публичната и персоналната благосъстоятелност, и да се обезпечи действието на витално значимите институции.

Либия сега е разцепена сред две съперничещи си държавни управления: едното в Триполи, а другото - в източния град Тобрук.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР