Подкрепяните от Русия сепаратисти в Донбас са блокирали достъпа до

...
Подкрепяните от Русия сепаратисти в Донбас са блокирали достъпа до
Коментари Харесай

Параноя тресе сепаратистите в Донбас - блокираха Google

Подкрепяните от Русия сепаратисти в Донбас са блокирали достъпа до търсачката Гугъл, заяви водачът на непризнатата Донецка национална република Денис Пушилин. По думите му решението е взето поради систематична " дезинформация " от страна на известната търсачка, предава Ройтерс.

Същото решение взел и водачът на другата непризната " република " в Луганск Леонид Пасечник. Всъщност дейностите на двама правилни чиновници на Путин са напълно разбираеми, тъй като посредством тях Кремъл води своята хибридна война посредством дезинформация и операции, пробвайки се да оневини своето наличие като агресор на територията на самостоятелна и суверенна Украйна.

В известие, оповестено в неговия канал в " Телеграм ", Пушилин, упрекна Гугъл в поощряване на " принуждение против всички руснаци " и сподели, че " ръководителите от държавното управление на Съединени американски щати " са отговорни за това.

" Ако Гугъл престане да следва незаконната си политика и се върне към главното русло на закона, морала и здравия разсъдък, няма да има спънки за работата му ", сподели той.

Пушилин не показа доказателства в поддръжка на изказванията си, което удостоверява подозрението, че става дума за откровена мръсна агитация, с една единствена цел - да бъде заглушавана по всевъзможен вероятен метод истината за мракобесната, геноцидна война, която Русия води с Украйна.

Този факт изцяло подхожда на политиката, която водят Москва от началото на съветската експанзия в Украйна на 24 февруари Русия, на която пригласят и подкрепяните от нея сепаратисти в източната част на страната, обвинявайки западните интернет компании в разпространяване на антируска агитация и заемане на едностранчива позиция във връзка с спора.

Русия забрани Фейсбук и Instagram през март, откакто съд призна притежателя на Фейсбук Мета за отговорен в " екстремистка активност ". Москва към този момент беше лимитирала достъпа до Фейсбук, защото обществената мрежа ограничи достъпа на съветски медии до платформата.

Непризнатите Донецка и Луганска национални републики последваха образеца им, като блокираха Фейсбук и Instagram, присъединявайки се към политиката на Русия във връзка с основаните в Съединени американски щати обществени мрежи. По този метод те се трансформират в съучастници на незаконната хибридна война, която Русия води с целия цивилизован свят, тиражирайки неистини, манипулативни внушения и дезинформация.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР