Подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хути обявиха днес, че няма

...
Подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хути обявиха днес, че няма
Коментари Харесай

Йеменските хути обявиха, че няма да прекратят атаките срещу кораби в Червено море

Подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хути оповестиха през днешния ден, че няма да прекратят офанзивите против кораби в Червено море макар оповестената от Съединени американски щати самодейност за военноморска отбрана, съобщи Агенция Франс Прес.

" Дори в случай че Америка успее да активизира целия свят, нашите военни интервенции няма да спрат…без значение какви жертви ще ни коства това ", съобщи Мохамед ал Бухаити, върховен представител на хутите, в платформата Екс.
Той посочи, че офанзивите им ще бъдат прекъснати, единствено в случай че Израел спре " закононарушенията си в Газа и позволи доставки на храна, медикаменти и гориво " в обсадения анклав.

По-рано шефът на Пентагона Лойд Остин разгласи, че коалиция от 10 страни ще се опълчи на ракетните и офанзивите с дронове на хутите против морския трафик в Червено море. Англия, Франция и Италия ще са част от " мултинационалната самодейност за сигурност ".

Остин сподели, че задачата е обезпечаване на " независимост на мореплаването за всички страни и усилване районната сигурност и разцвет ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР