Подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хуси съобщиха днес, че се

...
Подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хуси съобщиха днес, че се
Коментари Харесай

Хусите в Йемен поеха отговорност за удар по норвежки танкер в Червено море

Подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хуси оповестиха през днешния ден, че се направили военна интервенция против норвежкия търговски танкер " Стринда " (STRINDA), съобщи Ройтерс.

Групировката е изстреляла ракета против танкера, откакто екипажът отказал да отговори на всички предизвестия, сподели в телевизионно изказване военният представител на хусите Яхия Сариа.

Говорителят добави, че през последните дни групировката е съумяла да попречи на прекосяването на няколко кораба, действайки в поддръжка на палестинците.

Сариа се закани, че хусите ще продължат да атакуват всички кораби, насочващи се към Израел, до момента в който еврейската страна не разреши влизането на храна и медицински консумативи в линията Газа, която се намира на повече от 1000 км от Йемен.

По време на нападението танкерът " Стринда " (STRINDA) се е намирал на към 60 морски благи северно от пролива Баб ал Мандеб, сподели американски чиновник. По думите на различен американски чиновник танкерът е съумял да се придвижи на личен ход часове след офанзивата,съобщава Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР