Подкрепата на СДС била решаваща за избора на Йорданка Фандъкова

...
Подкрепата на СДС била решаваща за избора на Йорданка Фандъкова
Коментари Харесай

СДС се похвали с ролята си за победата на Фандъкова

Подкрепата на Съюз на демократичните сили била решаваща за избора на Йорданка Фандъкова за кмет на София за четвърти мандат. Такъв извод направи водачът на демократичните сили Румен Христов на конференция в централата на партията.

По думите на Христов след локалните избори всички се хвалят, че са спечелили, само че от Съюз на демократичните сили са скромни и няма да кажат, че са "големите спечелили, тъй като има по-големи от тях ". Приносът на партията в София бил решителен, а тежестта на политическата мощ се мери с към 25 000 гласа. От Съюз на демократичните сили благодариха и на ДСБ, че са дали своят вот в дясно.

Сините се похвалиха и с резултата от извършените локални избори в страната - със 193 общински съветници и 4 регионални града, в които се явиха в коалиция с ГЕРБ - Видин, Монтана, Кюстендил и Плевен, както и с 10 общински кмета. Тепърва се броят и селските кметове.

Христов счита, че това, което е постигнала партията на тези избори, е един добър резултат. От Съюз на демократичните сили взели участие независимо на няколко места. Изводът бил, че десницата е победила и картата на България е синя.

Според водача на десните конфликтът на локалните избори е бил политически- сред ляво и дясно, по тази причина от Съюз на демократичните сили не са имали никакво съмнение дали да поддържат ГЕРБ. Една от аргументите била участието на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили в Европейската национална партия, както и твърдото мнение, че Българска социалистическа партия не са опция нито в София, нито в България. "Левицата остана непроменена комунистическа групировка, която не заслужава да ръководи България, защото води страната до рецесии ", съобщи Румен Христов.

"СДС сподели, че когато десницата е обединена, може да побеждава. В Карлово това е първата победа на десницата още на първи тур ", похвали се кметът на града Емил Кабаиванов, който завоюва четвърти мандат. " Ние не сме самохвални и самодоволни, това е доказателство, че управлението на партията е направило вярно своя избор ", акцентира градоначалникът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР