Подкрепата към членството на България в Европейския съюз остава висока,

...
Подкрепата към членството на България в Европейския съюз остава висока,
Коментари Харесай

Българите остават сред най-големите поддръжници на ЕС, показва социологическо проучване

Подкрепата към участието на България в Европейския съюз остава висока, сочи социологическо изследване на „ Алфа Рисърч “, предоставено от представителството на Европейската комисия в България. Най-големи еврооптимисти са по-младите българи, както и хората с с по-високо обучение, живеещи в огромните градове. По-скептични остават възрастните поданици на дребните обитаеми места, с по-ниско обучение, или заети с неквалифициран труд, оповестява ТВ " Европа ".

" През целия 10 годишен интервал на участието утвърждението за присъединението към Европейски Съюз на българските жители остава стабилно високо. То се движи от самото начало към 50%, толкоз е и към през септември тази година, против едвам 16% отрицание. Това откроява българите като едни от най-сериозните еврооптимисти в рамктие на целия европейски съюз “, споделя Геновева Петрова, социолог.

51% от интервюираните считат, че България е спечелила от участието си в Европейския съюз, на противоположното мнение са 26 на 100. Най-много усъвършенствания хората виждат в инфраструктурата, обитаемоте места и стопанската система.

Като персонални преимущества през последните 10 години, хората показват опцията да пътуват свободно. Процентът на пътуващи в границите на страните от Европейскяи съюз се е нараснал от 15% през 2008 година до 42% тази година.

Обществената поддръжка за приемането на страната в Шенгенското пространство е висока – 53%. Влизането в Еврозоната обаче среща по-малко утвърждение – 34% желаят еврото за публична валута, а 45 на 100 – не. Проучването на „ Алфа Рисърч “ е извършено в интервала 16-25 септември тази година, а интервюирани са 1021 души. Възложител е Представителството на Европейската комисия в България.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР