Подкомисията за наблюдение на дейността в областта на защитата на

...
Подкомисията за наблюдение на дейността в областта на защитата на
Коментари Харесай

КЗП готви доклад за индексацията на цените на мобилните оператори в ЕС

Подкомисията за наблюдаване на активността в региона на отбраната на потребителите и ограничението на монополите задължи Комисията за отбрана на потребителите в 10-дневен период да показа отчет по какъв начин е решен въпросът с индексацията на цените на мобилните оператори в страните от Европейски Съюз.

Депутатите изслушаха представители на Комисията за отбрана на потребителите, Омбудсмана и трите мобилни оператора. Председателят на Комисията за отбрана на потребителите Стоил Алипев съобщи, че ще стартира договаряния с компаниите.

" Тъй като смятам, че тази уговорка е неравноправна на това съображение, в случай че не реализираме с тези договаряния смяна на тази уговорка, която да е в интерес на потребителите, аз импортирам отчета в комисията и отиваме на съд ".

Омбудсманът Диана Ковачева сподели,че при нея са постъпили голям брой тъжби от консуматори против следващото едностранно нарастване на цените на мобилните оператори:

" Категоричното ми становшще е, че тук става въпрос за корист с права в една обстановка, в която на процедура има неравноправни клаузи. Още повече, че предходната година и по-миналата година някои оператори са били обезщетени. А през предходната година беше призната една разпоредба, с която таксите, които те заплащат към страната, са понижени на половина ". /БГНЕС, БНР
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР