Подготвяни назначения на кадри на бившата Държавна сигурност в екипа

...
Подготвяни назначения на кадри на бившата Държавна сигурност в екипа
Коментари Харесай

Кой е Петко Сертов - от Държавна сигурност до член на съвета по Европейска и евроатлантическа интеграция

Подготвяни назначения на фрагменти на някогашната Държавна сигурност в екипа на външната министърка Теодора Генчовска от " ИТН " доведоха до бърза реакция на премиера Кирил Петков и партията ѝ, които коригираха избора. Въпреки това казусът провокира мощно напрежение в ръководещата коалиция.

Сред тези фрагменти е и някогашният началник на ДАНС Петко Сертов. Той бе първият ръководител на ДАНС до лятото на 2009 година, а по-късно бе назначен за началник на аналитичната работа за битка с корупцията БОРКОР.
Тошко Йорданов отхвърли да има хора от бившето Държавна сигурност, които да поучават външно министерство
”Няма да има нито един консултант от Държавна сигурност в екипа на Министерство на външните работи “, сподели ръководителят на па...
Прочети повече
В кариерата му има и предопределение за общоприет консул в Солун.

Той се прочу с изгубването си за близо месец в края на 2014 година. На 8 декември вечерта той излязъл от вкъщи си, оставил е двата си мобилни телефона и отишъл в Гърция. Сигналът до полицията бе подаден от жена му. Сертов се върна в България месец и половина по-късно.

Петко Сертов е икономист по обучение, а по време на тоталитарния режим е разпределен да работи в " Химимпорт ".

През 1984 година стартира професионалната си кариера на кадрови офицер във Второ основно ръководство (контраразузнаването) на Държавна сигурност.
Завръщането на мафията: Коментар на Велислав Минеков за Държавна сигурност назначенията в Министерство на външните работи
С оглед на днешните назначения не ще бъда кадърен да запазя безмълвие в идващите традицията 100 дни. Завръщането на мафията преоблече...
Прочети повече
След това стартира работа в Централна работа за битка с проведената престъпност (ЦСБОП) в Министерство на вътрешните работи през 1991 година в бранш " Международен тероризъм ".

От 2001 година е член на публичния съвет по " Европейска и евроатлантическа интеграция " към президента, а през 2005 година е назначен за секретар на Съвета по сигурността на държавното управление.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР