Подготвя се онлайн система, предназначена за улеснение на работата на

...
Подготвя се онлайн система, предназначена за улеснение на работата на
Коментари Харесай

Готвят онлайн система за улеснение при ваксинация от общопрактикуващите лекари

Подготвя се онлайн система, предопределена за облекчение на работата на общопрактикуващите лекари при осъществяване на имунизацията. Това заяви доктор Данчо Пенчев, шеф на Столичната РЗИ по време на днешното съвещание на Софийския действен щаб по отношение на пандемията Коронавирус 19.

Чрез системата общопрактикуващите лекари ще имат опция да декларират количество и тип на ваксини.

Д-р Пенчев заяви, че досега в София са направени над 200 354 ваксини. Очакват се нови доставки на ваксини и през идната седмица, уточни също доктор Пенчев.

Кметът на София Йорданка Фандъкова уточни, че Столична община работи взаимно със Столичното РЗИ и ще продължи да оказва логистична поддръжка за по-добрата организацията на работа.

Продължава слагането на ваксини и в 9 общински Диагностично-консултативни центрове. Екип на " Аварийна помощ и предварителна защита " прави имунизация в обществените домове за възрастни хора и на работещи в столичните театрите.

За днешния ден през коронавирус кабинетите в общинските поликлиники са минали 324 пациента, от които 77 са позитивни или 23%.

Констатира се наклонност за понижаване на заболеваемостта в София, сподели също доктор Пенчев, както и шефовете на общинските многопрофилни лечебни заведения Първа, Втора, Четвърта и Пета МБАЛ, в които са разкрити коронавирус отделения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР