Подготвя ли се НАТО за война Векове наред Европа разглежда

...
Подготвя ли се НАТО за война Векове наред Европа разглежда
Коментари Харесай

Кой стои зад конспирацията срещу Русия и Запада


Подготвя ли се НАТО за война

Векове наред Европа преглежда Русия като пространство за разширение и колонизация и води непрекъснати войни за преразпределяне на Русия.

Колективният Запад направи доста опити за завладяване на Русия, в това число главните: Тевтонският медал 1200, който беше изхвърлен от Александър Невски; Северната война, Карл XII, който е спрян от Петър I (1700 г.), войната с Франция през 1812 година (Наполеон-Кутузов), Кримската война (1853 г.), по-късно Първата (1914 г.) и Втората международна война (1941 г.). Има догадка, че даже походът на Мамай против Русия, довела до Куликовската борба, е била спонсорирана от италиански (генуезки) търговци.

В последните години страните от НАТО бързо започнаха да усилват своя боен капацитет, включително и в региона на противоракетната защита, ускориха закупуването на противоракетни системи и изтребители от пето потомство.

Въпреки напъните на Русия, Съединени американски щати с поддръжката на НАТО, се отдръпнаха от Договора за противоракетна защита ПРО 1972 година (13.06.2002 г.), както и от контракта по ликвидирането на ракетите със междинен и дребен обхват на деяние (2.08.2019 г.). Също по този начин Съединени американски щати се отдръпнаха и от контракта „ Открито небе " (22.11.2020 г.).

В същото време администрацията на Байдън и Русия удължиха действието на последния контракт за надзор на стратегическите нападателни оръжия СТАРТ-3 за 5 година Страните от НАТО към момента не са утвърдили приспособената версия на Договора за елементарните въоръжени сили в Европа (ДОВСЕ).

Най-високите темпове на напредък на военните разноски през последните пет години са осъществени в Балтийските страни и Източна Европа, които считат че Русия съставлява опасност за тяхната сигурност: Литва - 160,7%; Латвия 153,7%; Словакия 110,7%; Румъния 89,2%; Унгария 69,4%, Естония 31,5%.

През юли 2020 година НАТО утвърди окончателния вид на отбранителните проекти на Балтийските страни и Полша при положение на „ експанзия от Москва ". Отбелязва се растеж на числеността на персоналния състав на Алианса. В интервала 2015-2019 година общият брой на военнослужещи в Европа се е нараснал съвсем с 6,3% (от 1,740 до 1,849 милиона души). Най-висок растеж означават в Латвия - 12,47%; Литва - 13,82%; Румъния - 12,46% и Полша - 11,97%.

На 17 февруари генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг показа самодейност за възобновяване на стратегическата идея на НАТО. Новата идея ще бъде призната на срещата на върха на Алианса през 2021 година, като по наличие тя ще бъде ориентирана към Китай и Русия.

„ Трябва да разтеглим...диалога с всички съидейници по целия свят, с цел да противостоим на тези, които не споделят нашите полезности - такива страни като Русия и Китай...и отделяйки спомагателни запаси, ние ще можем да дадем мотивация на страните от Алианса повече въоръжени сили да бъдат изпратени на източния фланг ".- показва в речта си Йенс Столтенберг

С цел да лимитират и възпират Русия, Съединени американски щати и НАТО в последно време организират от ден на ден военни учения наоколо до северните граници на Руската федерация в Арктика.

Според представителя на съветското Външно министерство Мария Захарова увеличението на военното наличие на НАТО наоколо до съветските граници се вижда „ по цялата дължина на дъгата от Балтийско до Черно море ".

" Тези райони не са виждали толкоз огромно настъпление на войски от времето Втората международна война. "
Въпреки напъните на съветската страна да понижи напрежението, тя не намира отговор от страна на Алианса.

Русия и Запада: аргументи за цивилизования спор

Наскоро генералният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео , съобщи че Русия е в листата с враговете на Америка, само че в това време счита Китай за по-важна, „ екзистенциална " опасност за Съединени американски щати.

Нека напомним, че съгласно генералния секретар на НАТО, нито Русия, нито Китай „ споделят нашите полезности ".
Основната цел на Запада - световно владичество. Основната спънка - Русия .

Целта на Студената война беше да унищожи главния геополитически противник на Запада - Съюз на съветските социалистически републики, и тя беше реализирана.

Както сподели някогашният президент на Съединени американски щати Бил Клинтън:

„ След като разклатихме идеологическите основи на Съюз на съветските социалистически републики, успяхме безкръвно да изтеглим от войната за международно владичество страната, която е главният съперник на Америка...Ако успеем да разгадаем тези задания, тогава през идващото десетилетие ни следва да разгадаем следните проблеми: делене на Русия на дребни страни...окончателен срив на военно-промишления комплекс на Русия и нейната армия; определяне на такива режими в някогашните съветски републики, каквито на нас са ни нужни ".

Точно към това бяха ориентирани напъните на Запада в Чечения и прилежащите райони.

Русия е победена страна. Тя загуби титаничната битка...Създава се нов международен ред с надмощие на Съединени американски щати против Русия, за сметка на Русия и върху руините на Русия ". (Збигнев Бжежински 1928 - 2017; някогашен консултант по националната сигурност на САЩ)

Проблемът е, че сред Запада и Русия съществува неразгадаем цивилизационен спор, обвързван с обстоятелството, че съветската цивилизация е единственият противовес на западния свят, който през вековете беше единственият, съумял не един път да се опълчи на западната военна експанзия и агресия.

Първо , Русия е единствената страна, непрекъснато възпрепятстваща цялостната надмощие на Запада.

Второ, Русия е единствената страна в света, която е най-богата на всички типове материални запаси.

Трето , Русия е единствената страна, която носи на света различни културни и религиозни и стопански полезности (мощна страна, колективизъм и солидарност).

Четвърто, Русия исторически е пособия на разнообразни страни, потърпевши от експанзия, по-специално от Турция и Германия,а след 1945 година е предоставила колосални и всъщност действия с нестопанска цел за развиването на страни от третия свят. Такава тактика съществено се разграничава от западната, когато по този начин наречените вложения и заеми за развиване, давани от Запада, се трансфораха в подчиняване на тези страни.

Пето, може би най-важното. Русия е главният съперник на ограниченията на международното държавно управление, които имат за цел осъществяването на антихристиянска гражданска война. И в бъдеще тази роля ще се ускорява с възраждането на страната.

И по този начин - кой е поръчителят на този скрит план?

Изпълнява се световен проект, наименуван „ Големият рестарт " . Неговият проектант е световен хайлайф, който желае да подчини цялото човечество... "

Съвременният стадий от осъществяването на този проект най-вероятно стартира със „ половата гражданска война " от 60-те и 70-те години, която беше проведена от демократични сили и която изцяло унищожи обичайното общество в Съединени американски щати. Същият развой стартира и в Русия при започване на 90-те години.

Основният проблем на Запада е, че те са изцяло наясно, че цялата тази „ чернилка " в Русия НИКОГА няма да получи поддръжка нито на държавно, нито на публично равнище.

Няма да има гей паради и Закон за еднополовите бракове, макар че офанзивите против обичайното общество и тук са в разгара си, и доста промени, инициирани от скритото международно държавно управление, се внедряват.

И църквите в Русия освен се възвръщат на всички места, само че се построяват и нови, което е гаранция за запазването на моралните устои на съветския народ.

Според пророчеството на Св. преп. Серафим Саровски: „...Господ ще се смили над Русия и ще я преведе през страдалчество до велика популярност " .

Ето за какво Западът или по-точно световният отстъпнически хайлайф, който го управлява, толкоз ненавижда Русия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР