Подготовката за вота в чужбина върви по план, организирани са

...
Подготовката за вота в чужбина върви по план, организирани са
Коментари Харесай

Иван Кондов: Подготовката за вота в чужбина върви по план

Подготовката за вота в чужбина върви по проект, проведени са 465 секции, което е невиждан брой секции в 69 страни. Това са с близо 100 секции повече, в сравнение с предишните избори. Това сподели в " Денят стартира " Иван Кондов, непрекъснат секретар на Министерството на външните работи.

По думите му има най-вече секции в Германия - 69, като 7 от тях са под изискване. Местните управляващи към момента не са дали позволение за откриването им, чака се това да се случи тази седмица, само че, в случай че не стане, тези секции ще бъдат заличени.

" В Италия имаме единствено 2 секции под изискване, само че имаме невиждан брой в Испания - 53 секции. В САШ, Англия и Турция са открити по 35 секции, Италия 25, Франция 18, Австрия 17, Канада 13, Белгия 11. Не чакаме проблеми. Направили сме всичко допустимо секциите да бъдат разпределени добре по районен принцип, тъй че да няма хора, които да не могат да отидат да гласоподават ", добави Иван Кондов.

Той добави, че са взети ограничения да няма скупчвания.

" Направили сме по-големи комисии, тъй че оптимално бързо да върви процесът по гласуването. Тези, които към момента не са декларирали къде ще гласоподават, могат да отидат във всяка една секция. Доброволците се имунизират. Там, където има вечерен час, имаме опасения, че изборният ден може да бъде по-кратък. Там, където има ограничаване за излизане от града, от една област в друга, работим със съответните посолства за издаването на нужните удостоверения. Има индикации, че някои страни ще вкарат по-строги ограничения по време на великденските празници, което в допълнение ще сътвори усложнения ", сподели още Иван Кондов.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР