Подготовката за срещата между президентите на Русия и Турция Владимир

...
Подготовката за срещата между президентите на Русия и Турция Владимир
Коментари Харесай

Все още няма потвърдена дата за срещата Путин-Ердоган

Подготовката за срещата сред президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Ердоган продължава, само че датите ще бъдат съгласувани в допълнение . Това оповестява ТАСС, като цитира прессекретаря на съветския водач Дмитрий Песков.

По-рано от турска страна се появи информация, че визитата на Путин в тази страна е отсрочено .

" Поради изборния календар в Турция и Русия визитата на съветския водач Путин в Турция е отсрочено за по-късна дата. ", оповестява " Хюриет ". 

" Не мога да потвърдя, че визитата се отсрочва. Няма оповестени дати, сподели Песков. Продължаваме да се приготвяме за контакти на най-високо равнище. Датите ще бъдат съгласувани. "

По-рано медиите оповестиха, че визитата на Путин в Турция може да се състои на 12 февруари.  Кремъл не удостовери тази дата.
 Войната в Украйна и зърнената договорка във фокуса на срещата Ердоган - Путин
Войната в Украйна и зърнената договорка във фокуса на срещата Ердоган - Путин

Това ще бъде първата аудиенция на Путин в страна от НАТО след нашествието в Украйна

Ердоган и съветският му сътрудник Путин ще обсъдят войната в Украйна и Черноморската самодейност за зърно по време на визитата на съветския държавен глава в Анкара. Това съобщи турският министър на външните работи Хакан Фидан.

Фидан не уточни дата за визитата, която ще означи първото посещаване на Путин в страна членка на НАТО след пълномащабното навлизане на Русия в Украйна през февруари 2022 г. 

Анкара се опита да убеди Русия да се върне към зърнената договорка, която подсигурява безвредния експорт на украинско зърно по време на войната през Черно море. и съобщи, че

Членката на НАТО Турция споделя морска граница с Украйна и Русия в Черно море и се стреми да поддържа положителни връзки и с двете по време на войната. Тя даде военна поддръжка на Киев и изрази поддръжка за неговата териториална целокупност, като в същото време се опълчи на глобите против Русия.

От Кремъл показаха, че Ердоган и Путин ще обсъдят основаването на газов хъб в Турция и войната в Украйна по време на срещата сред двамата водачи.
 На 12 февруари Путин май ще посети страна от НАТО
На 12 февруари Путин май ще посети страна от НАТО

Готви се аудиенция на съветския президент в Турция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР