Подготовката по източване на мазут от потъналия кораб край Созопол

...
Подготовката по източване на мазут от потъналия кораб край Созопол
Коментари Харесай

Тече трескава подготовка край Созопол заради „Мопанг”

Подготовката по източване на мазут от потъналия транспортен съд край Созопол стартира. Днес водолазите спуснаха първите котви, оповестява bTV.

Хубавото време през днешния ден разреши на водолазите да влязат в морето благодарение на работна платформа, като те съумяха да слагат част от котвите. Те ще послужат за закотвяне на водолазния транспортен съд, когато стартира самата интервенция по източване на мазута.

Малко след 7 ч. сутринта водолазният екип отплава в морето. Работната платформа е пригодена особено за интервенцията. Котвите се закрепят за нея и се придвижват по вода 4 км до местоположението на потъналия транспортен съд.

Котвите са общо шест. Всяка от тях ще се спуска по тъкмо заложени координати към " Мопанг ". След това се закачват маркиращи буйове.

Едва откакто бъдат спуснати всичките шест котви, може да стартира самата интервенция по източване на мазута. „ Трябва да слезем, да забележим какво е положението на кораба, тъй като в доста остарял и не знаем какви изненади може да ни сервира под водата”, изясни водолазът Николай Николов.
Утре интервенцията ще продължи със спускането на последните котви.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР