Подготовката на националния отбор за предстоящото Европейско първенство сега върви

...
Подготовката на националния отбор за предстоящото Европейско първенство сега върви
Коментари Харесай

Пламен Константинов: Доволен съм

Подготовката на националния тим за идното Европейско състезание в този момент върви обикновено, изиграхме към този момент три контроли, остават ни още две до началото на шампионата, разяснява през днешния ден във Варна старши треньорът на волейболната селекция на страната за мъже Пламен Константинов.

Той, дружно с част от състезателите, участваха на представянето на златната шампионска купа, която ще бъде връчена на първенеца на Стария континент. Събитието се организира на входа на Морската градина във Варна при голям интерес.

Константинов сподели, че с доста малко изключения в разширения състав няма контузии.

„ С изключение на Ники Колев, който получи една нелепа контузия на първата контрола, нямаме други основни проблеми. Надяваме се да успеем да го възстановим до шампионата “, сподели експертът и добави, че всички други вземат участие на цялостни обороти. “За в този момент съм удовлетворен и от подготовката, и от това, което изиграхме на контролите. Има позитив в играта ни, виждат се някои неща, които се опитвахме на тренировките да подобрим, работейки и върху слабостите, които сме видели през интервала на Световната лига “, изясни Константинов. Той добави, че задачата е да се изчистят по-слабите звена в играта на тима и да се работи върху детайли, които му липсват.

В отговор на въпрос за публиката във Варна експертът сподели, че има един характерен миг, защото в тима има дебютанти, които не са играли пред такава аудитория.

„ Да, тя оказва помощ, само че и сковава. Има един миг на превъзмогване на това сковаване, изключително при състезатели, които излизат за първи път и усетят атмосферата на цялостната зала. Тя е характерна, публиката е доста близко. Надявам се този миг на приучване на тим към аудитория да бъде по-бързо преодолян “, уточни Константинов пред Българска телеграфна агенция.

За него и олимпийската подготовка и европейско състезание са еднообразно значими надпревари.

„ Европейското състезание, даже с оглед че сме съдомакини с Италия, мисля че е доста значим конгрес. За мен това ще е най-големия състезателен конгрес, който ще се организира в България тази година, сподели треньорът. “Имаме потребност от една дребна стъпка в положителна посока – въобще волейбола ни, всички които работят за него, федерацията, спонсорите имат потребност да я видят, ще се постараем да я създадем “ сподели още той.

Капитанът на националния тим Цветан Соколов добави, че настроението в отбора е положително.

„ Очаквам цялостна зала и огромна поддръжка. Надявам се да зарадваме публиката най-много с хубава игра и с доста победи “, сподели състезателят. И добави, че е много удовлетворен от това, което вижда от целия подготвителен развой.

„ Публиката е потвърдила нееднократно, че е седмият ни състезател. Положително за нас е, че ще играем у дома, във Варна. Доказвали сме, че тук играем ужасно. Надявам се да стане още веднъж, даже да създадем нещо огромно, тъй като българската аудитория го заслужава. От много време чака и жадува за красиви мачове и за победи. Надявам се това нещо да им го подарим “, заключи Цветан Соколов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР