Подгорица. Правителството на Черна гора не е приело Предложението за

...
Подгорица. Правителството на Черна гора не е приело Предложението за
Коментари Харесай

Vijesti : Черна гора върна министърa си на външните работи от визита в РСМ

Подгорица. Правителството на Черна гора не е приело Предложението за платформата за посещаване на министъра на външните работи Джордже Радулович в Северна Македония, тъй че министърът трябваше да се върне от Скопие, за където отпътува в сряда, написа Vijesti .

Източник на изданието разкри, че Здравко Кривокапич е споделил на съвещанието на държавното управление, че не е осведомен с визитата и е помолил министъра да го осведоми непосредствено за проектите за визитата.

Министерството на външните работи на Черна гора заяви във вторник, че е планувана среща с висшите чиновници на страната, президента на Република Северна Македония Стево Пендаровски, вицепремиера по европейските въпроси Боян Маричич и ръководителя на Народното събрание на Северна Македония Талят Джафери.

Радулович пътува до Северна Македония на първото си работно посещаване по покана на сътрудника си Буяр Османи.

Медиите в Северна Македония оцениха, че става дума за дипломатически скандал.

Практиката за приемане на платформи за публични визити след това или след завръщането на чиновници не е нова и е присъща за предходните държавни управления на Движение за права и свободи.

В изказване на външното министерство се споделя, че срещите на Радулович с висши чиновници в Северна Македония „ ще бъдат в допълнение удостоверение за отличните двустранни връзки сред Черна гора и Северна Македония, които се характеризират с първокласен политически разговор, другарство и непрекъсната взаимна поддръжка в границите на районни и многостранни формати за съдействие “.

„ Посещението в Скопие също ще даде опция на министър Радулович да беседва с представители на черногорската диаспора в Северна Македония за методите, по които родината може да способства за реализирането на техните проекти и действия, за опазване на националната и културна еднаквост “, беше оповестено и на уеб страницата на държавното управление.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР