Поддръжници на опозиционната Демократическа партия на Албания протестираха срещу правителството

...
Поддръжници на опозиционната Демократическа партия на Албания протестираха срещу правителството
Коментари Харесай

Протест в Албания заради депутатския имунитет на Бериша

Поддръжници на опозиционната Демократическа партия на Албания стачкуваха против държавното управление в понеделник , до момента в който парламентарна комисия обсъждаше дали да отнеме имунитета от правосъдно гонене на водача на партията, някогашния министър председател Сали Бериша, оповестява АП.

Кордони от полицейски чиновници обкръжиха постройката на Народното събрание в понеделник, до момента в който комисията обсъждаше настояването за събаряне на имунитета на Бериша . Протестът завърши спокойно след 80 минути.

Миналата седмица прокурорите желаеха от депутатите да лишат Бериша от депутатския му имунитет , защото той не е извършил заповедта да им се явява на всеки две седмици и да не пътува в чужбина, до момента в който е разследван за корупция.
 Албанският парламент изключи за 10 дни експремиера Бериша
Албанският парламент изключи за 10 дни експремиера Бериша

След 2 съвещания, завършили за минути след конфликти

Всичките шестима членове на комисията по имунитета, в това число един от опозиционна формация, гласоподаваха в поддръжка на парламентарно гласоподаване в четвъртък. Четирима депутати, които поддържат Бериша, не участваха в срещата. 

В края на митинга в понеделник Бериша прикани поддръжниците си да показват още веднъж в четвъртък и всяка последваща седмица пред Народното събрание.

" Ние сме и ще останем борци за независимост до деня на нашата победа, на пукотевица, събаряне на подобен режим, който унищожава албанците ", сподели той.
 Обвиниха в корупция някогашният министър председател на Албания Сали Бериша
Обвиниха в корупция някогашният министър председател на Албания Сали Бериша

Освен това му е неразрешено и да напуща страната

79-годишният Бериша беше упрекнат в корупция през октомври за хипотетична корист с поста си, с цел да помогне на шурей си Джамарбер Малтези да закупи земя в Тирана, благосъстоятелност както на частни лица, по този начин и на министерството на защитата, и да построи 17 жилищни здания върху парцела.

И Бериша, и Малтези оповестиха, че са почтени, потвърждавайки, че казусът е политически ход на ръководещата лява Социалистическа партия на премиера Еди Рама. Бериша сподели, че счита настояванията на прокурорите той да се явява постоянно на управляващите и да остане в Албания за противоконституционни.

Социалистите държат 74 от 140-те места в Народното събрание -  достатъчно, с цел да одобряват множеството закони. От октомври насам депутатите от Демократическата партия постоянно прекъсват сесиите за гласоподаване, с цел да стачкуват против това, което съгласно тях е все по-авторитарното ръководство на социалистите.

в средата на залата сега, в който Рама седна на мястото си, с цел да гласоподава бюджета за идната година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР