Подалият оставка като президент на Интерпол Мън Хунвей, китайски зам.-министър

...
Подалият оставка като президент на Интерпол Мън Хунвей, китайски зам.-министър
Коментари Харесай

Китай: Бившият шеф на Интерпол е вземал подкупи

Подалият оставка като президент на Интерпол Мън Хунвей, китайски зам.-министър на публичната сигурност, е взимал подкупи. Това заяви Пекин в понеделник, часове откакто разгласи, че Мън е разследван за нарушавания на закона, съобщи Франс прес.

Мън "е приемал подкупи и е обвинен в престъпления ", уточни в официално съобщение министерството на публичната сигурност, без да посочи какви са обвиняванията. Интерпол осведоми през вчерашния ден за оставката на своя президент. Той изчезна преди повече от 10 дни, откакто се завърна в Китай.

Комюникето бе показано като финален документ от заседание, извършено в понеделник от партийната организация на китайската компартия в министерството на публичната сигурност (полицията, бел. АФП).

В текста не се прецизира дали обвиняванията против Мън имат връзка със отговорностите му в министерството, или с функционалностите, изпълнявани от него в Интерпол. Не е конкретизирано също дали е подложен под стража.

Китайското министерство заяви през днешния ден, че специфична работна група ще проверява обвинени в корупция съучастници на Мън Хунвей, съобщи ТАСС. "За да бъдат спазени напълно условията на Централен комитет на Компартията на Китай, ще се образува специфична работна група, която съгласно законово откритата процедура ще организира следствие на чиновниците, обвинени в приемане на подкупи дружно с Мън Хунвей ", се споделя в документа.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР