Подаграта е една от най-коварните болести, тъй като може да

...
Подаграта е една от най-коварните болести, тъй като може да
Коментари Харесай

Всеки го имо вкъщи, но не подозира, че помага срещу подагра

Подаграта е една от най-коварните заболявания, защото може да се отключи без да се усетим и да ни аргументи извънреден дискомфорт. Оказва се обаче, че има един артикул, който оказва помощ против подагра и всеки от нас го има вкъщи си, само че просто не знае за лечебните му свойства.

Те обаче даже не подозират, че от време на време болесттите могат да бъдат излекувани с помощта на елементарен артикул, който се съхранява в съвсем всеки дом. Подаграта е извънредно рисково забляване, предават от zdrave.to. То се характеризира с натрупването на пикочна киселина в бъбреците, която органът не е в положение да отстрани изцяло. Това води до нараснала централизация на киселина в кръвта, което има съществени последствия за здравето. Но по какъв начин оризът може да помогне в битката с подаграта? По предписание лекарят предписва специфична диета за пациент с това заболяване, която той би трябвало да съблюдава през целия си живот. Оризовата каша е един от главните й съставни елементи. Тя оказва помощ да се понижи концентрацията на пикочна киселина.

Вечер три супени лъжици ориз би трябвало да се наквасен в литър студена вода. Сутрин водата би трябвало да се излее, да се сипе нова и да стартира да се готви ориза, до момента в който водата се изпари, а оризът не се трансформира в течна каша. След това може да се употребява. Това би трябвало да се прави на празен корем и за предпочитане всяка заран. Подаграта или гихт е здравно положение, което нормално се характеризира с повтарящи се пристъпи на изострен инфекциозен артрит – зачервена, мъчителна, пламтяща възпалена става.

Най-често наранена (при към 50% от случаите) е метатарзофалангеалната става в основата на огромния пръст на крайници. Тя обаче може да се прояви и под формата на тофуси, камъни в бъбреците или уратна нефропатия. Смята се, че подаграта се предизвиква от високите равнища на пикочна киселина в кръвта, само че най-нови проучвания демонстрират, че повода за подаграта е неналичието в човешкия организъм на ензима уриказа, което води до кристализация на пикочната киселина, при което кристалите се отсрочват в ставите, сухожилията и близките тъкани. Забележка: Тази публикация е с извънредно осведомителна цел. Преди да употребявате каквито и да е диети и средства от националната или различната медицина, се консултирайте със своя доктор!
Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР