Под заглавието Хоризонт тази вечер своя изложба ще открие бургазлийката

...
Под заглавието Хоризонт тази вечер своя изложба ще открие бургазлийката
Коментари Харесай

Мария Алексиева представя "Хоризонт"

Под заглавието " Хоризонт " довечера своя галерия ще открие бургазлийката Мария Алексиева в морския град. В момента тя работи в Градската художествена изложба, само че гостува с живопис на друго арт пространство – изложба " Неси ". Някои от картините са рисувани в продължение на три години, едно от платната  Мария стартира още до момента в който е бременна и продължава откакто се ражда сина й:

" Моят небосвод е това, което виждам аз. Нещата, които съм желала да видя или съм видяла. Тематиката не мога да я дефинира, нещо претърпяно е. Надявам се всеки да види разнообразни неща.

Всяка моя галерия е друга, разнообразни неща ме вълнуват и интересуват, и разнообразни неща желая да покажа. "

Мария Алексиева ще взе участие на първи юни в обща галерия в Созопол. А през  септември заедно  с Мая Николова и Владимир Палев приготвя план, който би трябвало да бъзе осъществен в новата бургаска библиотека:

" Лятото ще бъде време за работа, в бургаската художествена изложба започнахме да приготвяме и анонсираме националната галерия " Приятели на морето ", творбите ще ги събираме от юли месец и имаме доста работа "

Изложбата " Хоризонт " на Мария Алексиева може да бъде прегледана през днешния ден от 16 до 19 часа. Тя ще остане  в изложба " Неси " до 6-и юни 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР