Под влияние на растящите цени на енергията, правителствата рухватНа 20

...
Под влияние на растящите цени на енергията, правителствата рухватНа 20
Коментари Харесай

Джо Байдън и вятърните мелници

Под въздействие на растящите цени на силата, държавните управления рухват

На 20 юли президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи 2,3 милиарда $ финансиране за надграждане на инфраструктурата за битка с изменението на климата. Говорейки в Масачузетс, той сподели: „ Днес върша най-голямата инвестиция в историята, ангажирайки 2,3 милиарда $ за основаване на инфраструктура, която ще помогне на хората в страната да устоят на цялостния набор от естествени бедствия, пред които сме изправени през днешния ден. „ За първи път федерално финансиране ще отиде за кондиционери “, сподели той.

Част от тези пари ще бъдат изразходвани за построяването на вятърни електрически паркове, а построяването на вятърни турбини в Мексиканския залив може да бъде първият план. Очевидно това е опит да се успокои гнева на Тексас. Най-богатият американски щат не за първи път разисква опцията за обособяване, в случай че Съединените щати продължат да оставят жителите си сами с естествените бедствия - студове, горещини, наводнения...

Джо Байдън може да вкара климатична изключителна обстановка в страната преди края на тази седмица, оповестява The Washington Post: „ Байдън обмисля оповестяването на климатична изключителна обстановка в страната още тази седмица, с цел да успее да извърши проектите си за климата, защото договарянията на Капитолийския рид доближиха задънена улица ”, се споделя в публикацията. Не единствено тези договаряния са в застой.

Намерението на администрацията на Съединени американски щати да наложи диктат на пазара и да ограничи цената на съветския нефт до декември беше оценено от президента на Русия: „ Сега чуваме всевъзможни подправени хрумвания за ограничение на размера на съветския нефт, ограничение на цената на съветски нефт. Същото се случва и с газта. Резултатът ще бъде същият - повишаване. Цените на петрола ще скочат до небето. "

Гал Луфт, шеф на Института за разбор на световната сигурност, изрази същата мисъл: „ От моя позиция това е нелепа концепция. Той подценява обстоятелството, че петролът е заменяема стока...не можеш да накараш цените да падат. Тези европейци и американци, които приказват за 40 $ за барел, ще получат 140 $ за барел. Не можете да излъжете законите на търсенето и предлагането, когато става дума за взаимозаменяеми артикули. " Байдън обаче предлага на американците да заменят съветския нефт с тексаски вятърни мелници.

Западът е безусловно потънал в " зелени " хрумвания: " Президентът на Съединени американски щати даде да се разбере, че в случай че Сенатът не предприеме дейности за справяне с климатичната рецесия и създаване на чиста сила, тогава той ще го направи. " Без ново законодателство за климата, Байдън ще пропусне едно от своите обещания за понижаване на излъчванията на парникови газове в Съединени американски щати с 50-52% до 2030 година спрямо равнищата от 2005 година Байдън обаче не съумя да извърши и редица други обещания и битката с климатичните промени най-вероятно ще влезе в същата кошница.

Междувременно Старият свят изнемогва от горещи талази, горски пожари, парализирани пътища, червени равнища на опасност за времето. „ Това, което се случва в Европа, ние, метеоролозите, назоваваме „ Дана “ и е доста рисково събитие, което идва от Африка “, споделя метеорологът Джорди Тода. Освен това Западът чака извънредно студена зима, когато може да се наложи да избирате сред храна и отопление.

Водещият специалист на Националния фонд за енергийна сигурност и Финансовия университет към държавното управление на Руската федерация Станислав Митрахович споделя: „ Колко мъчно ще бъде зависи от това какво ще бъде времето и каква ще бъде цената на енергийните запаси през зимата. “

А и каква може да бъде цената при политиката на бойкот на цените и на доставките на енергоносители?

Има по-лоши неща от „ енергийната стихия “ на 2022 година, а точно, че „ бурята “ ще се повтаря всяка година. Медиите плашат за горещата вълна, обхванала Северното полукълбо тази година; само че тя може да се трансформира в норма, написа The Insider. Вероятността от горещи талази, виновни за метеорологичните аномалии, нараства; те не престават по-дълго и покриват все по-голяма повърхност. Според специалиста по климата Дийпти Сингх от Вашингтонския университет сходни горещини към този момент не могат да се нарекат аномални.

Градовете би трябвало да се приготвят да отхвърлен удара: да усилят зелените площи, да обновят повърхностите като асфалта, който да не се топи на директна слънчева светлина; да приспособяват инфраструктурата към новите температурни крайности, с цел да избегнат деформиране на железопътни линии, размразяване на кабели и спирания на зареждането.

Необходима е спомагателна обществена инфраструктура, политики за отбрана на работещите навън и системи за предизвестие. „ Трябва да има някаква смяна във възприемането на това какво в действителност значи жегата: че жегата не е някакъв занимателен ден на плажа, а че е евентуално рискова за здравето “, сподели Кай Корнхубер, физик по климата от Колумбийския университет.

И още по-необходима е смяна в съзнанието, която ще ви накара да разберете: не можете да се борите със силите на природата благодарение на силите на природата . Тези, които настояват противоположното, единствено се пробват да угодят на властта. „ Тъй като започваме последователно да отстраняваме въглищния и нуклеарния потенциал, съществува риск от по-нататъшно нарастване на цените “, споделя Тоби Кутюр, шеф на E3 Analytics, консултантска компания. „ Ако в следствие надеждността на доставките на електрическа енергия бъде застрашена и цените на силата се повишат доста, това може да докара до забележителна политическа съпротива. “ Да прибавим: и към огромни обществени безредици.

Уверенията, че различната сила е по-добра от обичайна, стават все по-лоши и по-лоши. Тази година в Европа настъпиха пъклен жеги, мъртвило и суша. Слънчевите панели не помогнаха, тъй като вятърните „ перки “ стопираха. И по този начин, какво следва?

Въпреки това, господарите на дискурса не престават да залагат на зелено, като състезател в казиното на ръба на разорението, надявайки се най-малко да си върне изгубеното. На 6 юли президентът на Съединени американски щати разгласи изключително състояние заради вероятен дефицит на мощности за произвеждане на електрическа енергия в страната. И още веднъж всичко приключи с мятане на пари напразно.

Не е изненадващо, че Европа и Америка претърпяха неподходящи климатични феномени. По-изненадващото е, че под въздействието на растящите цени на силата, държавните управления се срутват. Учудващото е, че никой не стопира авантюристите, които подхващат явно безполезни ограничения, като създаване на вятърни мелници и попълване на сметките на Зеленски и Ко.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР