Под това заглавие електронното издание Ексспрес“ съобщава за поканата, отправена

...
Под това заглавие електронното издание Ексспрес“ съобщава за поканата, отправена
Коментари Харесай

Канцлерът Нехамер кани Радев на Новогодишния концерт, въпреки свадата за Шенген

Под това заглавие електронното издание „ Ексспрес “ оповестява за поканата, отправена от австрийския канцлер Карл Нехамер към българския президент Румен Радев да посети Новогодишния концерт на Виенските филхармоници, излъчен по малкия екран в близо 100 страни по света.

„ Хубав знак при започване на годината! “, разяснява „ Ексспрес “ -  „ Федералният канцлер ще посрещне доста специфичен посетител на Новогодишния концерт. Българският президент одобри поканата, макар строгото „ не “ на Австрия за влизане на страната му в Шенген “. Това съобщи Българска телеграфна агенция.

Нехамер и Радев ще употребяват опцията, се споделя по-нататък в материала, с цел да разменят отзиви по настоящи политически тематики. Федералният канцлер е изказал задоволството си от визитата: „ Новогодишният концерт е кулминационна точка на културния живот в Австрия и въодушевява милиони хора по целия свят. Много се веселя, че президентът Радев одобри моята покана и ще пристигна във Виена да участва на този концерт. Посещението ни дава опция да обменим отзиви по настоящи политически въпроси и провокации “, цитира изданието изказване на Нехамер.

Австрия поддържа всички старания на България да опазва дейно външните си граници и да стопира незаконната миграция. Тази поддръжка канцлерът изисква и от Европейския съюз, обобщава „ Ексспрес “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР