Под ръководството на Районна прокуратура - Видин се водят действия

...
Под ръководството на Районна прокуратура - Видин се водят действия
Коментари Харесай

Разкрити са опити за незаконно превеждане и преминаване на 32 мигранти през българската граница в района на ГКПП Видин – Калафат

Под управлението на Районна прокуратура - Видин се водят дейности по следствие по формирани досъдебни производства за противозаконни действия - опит за прекосяване на границата на странатабез позволение на надлежните органи на властта и опит за превеждане на лица с потреблението на моторно транспортно средство.

В рамките на два дни - 30.01.2024 година и 31.01.2024 година, на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Дунав мост Видин – Калафат при осъществени инспекции граничните служители на реда от ГПУ - Видин са осуетили опити за нелегално прекосяване и транспортиране на 32 мигранти през границата на страната.

В товарните коли, ръководени от жители на Турция, са били укрити задгранични жители от Сирия и Ирак, измежду които имало и малолетни лица.

В един от случаите 13 мигранти са били укрити в ремаркето на товарния автомобил. В хода на следствието е било изяснено, че някои от тях имат регистрационни карти на чужденци, издадени от Държавната организация за бежанците, а другите са без годни персонални документи.

По подобен метод са били открити 19 задгранични жители в различен товарен автомобил с турски регистрационни номера.

Водачите на транспортните средства са привлечени в качеството на обвинени за осъществени закононарушения по член 280, алинея 2, т. 1, прочие 2, т. 3 и т. 4, вр. алинея 1, вр. член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс. С разпореждане на наблюдаващия прокурор те са арестувани за период до 72 часа.

Товарните коли са конфискувани като материални доказателства по делото.

Спрямо мигрантите се водят досъдебни производства за опит за нелегално прекосяване на границата. Те са привлечени в качеството на обвинени за осъществени закононарушения по член 279, алинея 1, вр. член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс и са арестувани за период до 72 часа.

В хода на следствието е изяснено, чеедин от обвиняемите– 27-годишният Л.Х. от Сирия, е наказан единствено няколко дни по рано за същото закононарушение.

Предстои произнасянето на съда по настояванията на Районна прокуратура - Видин за взимане на ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинените лица.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР