Под ръководството на Районна прокуратура - Благоевград, Териториално отделение –

...
Под ръководството на Районна прокуратура - Благоевград, Териториално отделение –
Коментари Харесай

Измамник от Алтимир, обещал на жена от струмянското село Микрево да развали магия,остава зад решетките


Под управлението на Районна прокуратура - Благоевград, Териториално поделение – Сандански се води следствие за въвеждане в подвеждане за имотна полза.

В Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в гр. Сандански се е явила М. С. от с. Микрево, община Струмяни. Жената е съобщила, че била въведена в подвеждане от В. Л., представящ се за ясновидец. Споделила е, че комуникирала с него в обществените мрежи и в приложение Viber в интервала от 27. 10. 2023 година до 08. 12. 2023 година

В рамките на кореспонденцията В. Л. й декларирал, че й е направена магия и той може да й помогне за развалянето й. За задачата М. С. следвало да извърши парични преводи на негово име посредством EasyPay.

Вследствие на заблуждението, в което била въведена, потърпевшата превела на В. Л. сума в общ размер на 7 980 лв.. Освен това изпратила на „ ясновидеца “ и златни бижута, които той „ да почисти “ от направената им магия.

В хода на следствието на случая е осъществено претършуване и изземване в населяваното от В. Л. жилище в с. Алтимир, област Враца.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор той е притеглен в качеството на обвинен за осъществено закононарушение по член 211, изр. 1, прочие 3, вр. член 209, алинея 1, прочие 1 и прочие 2, вр. член 29, алинея 1 б. „ а “ и б. „ б “ от Наказателен кодекс.

По искане на Районна прокуратура – Благоевград по отношение на обвинения В. Л. е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

От разбора на събраните доказателства се открива, че експлоатирайки вярванията на потърпевшото лице в окултното, обвиненият е възбудил и поддържал подвеждане у М. С. с думи и психически офанзиви. По този метод стимулирал дамата да се разпореди с имуществото си в негова изгода, причинявайки й имотна щета.

Действията по следствието не престават.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР