Под ръководството на Окръжна прокуратура - Монтана се води разследване

...
Под ръководството на Окръжна прокуратура - Монтана се води разследване
Коментари Харесай

Прокуратурата повдигна обвинения на четирима за пребития до смърт в Лом


Под управлението на Окръжна прокуратура - Монтана се води следствие за причиняване на гибел в резултат на съзнателно нанесена телесна щета.

Припомняме, че трима души на 9 август 2022 година в Лом, като в следствие единият от тях, на 47 години, умря от пострадванията си .

Досъдебното произвеждане в началото е било под надзора на Районна прокуратура-Монтана - за закононарушение по член 128, алинея 1 от Наказателен кодекс - причиняване на тежка телесна щета.

Установено е, че към среднощ във вторник на ул. " Физкултурна " в Лом бил нанесен побой на 47-годишния мъж. Вследствие на породеното му тежко увреждане - раздран далак , потърпевшият умрял, оповестиха от държавното обинение.
 Двама пребиха с колове възрастен мъж в Галиче
Двама пребиха с колове възрастен мъж в Галиче

Заради забележка да не брулят ореха до оградата му

Разследването по случая продължава под надзора на Окръжната прокуратура , която е приела досъдебното произвеждане по подготвеност. Деянието е квалифицирано по член чл. 124, алинея 1 от Наказателен кодекс.

В хода на събиране на доказателства за причинителите на съдбовния побой е осъществен оглед на местопроизшествието, извършени са разпити на очевидци.

Повдигнати са обвинявания на четирима души за това, че в съучастничество като причинители те предизвикали по несъобразителност гибелта на 47-годишния мъж в резултат на съзнателно нанесена тежка телесна щета. За това закононарушение законът планува наказване от 3 до 12 години " отнемане от независимост ".

С разпореждане на прокурор в Окръжна прокуратура - Монтана те са арестувани за период до 72 часа. Предстои да бъде импортирано в съда искане за ограничения за неотклонение " задържане под стража " по отношение на обвинените.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР