Под натиска на френското правителство да направи повече, за да

...
Под натиска на френското правителство да направи повече, за да
Коментари Харесай

TotalEnergies с ценова отстъпка за горивата по бензиностанциите на френските магистрали



Под натиска на френското държавно управление да направи повече, с цел да помогне на потребителите да се оправят с по-високите енергийни разноски, енергийният колос TotalEnergies разгласи в четвъртък отстъпки от цените на по бензиностанциите на френските автомагистрали, оповестява Ройтерс.

Френската енергийна група съобщи, че ще предложи отстъпка от 0,12 евро на литър гориво по бензиностанциите на автомагистралите във Франция от 1 юли до 31 август. Това ще докара до обща отстъпка в бензиностанциите на TotalEnergies от 0,30 евро на литър предвид на към този момент съществуващата френска държавна отстъпка от 0,18 евро за литър гориво.

Правителството на президента Еманюел Макрон прикани преди дни TotalEnergies да направи повече, с цел да помогне на хората да се борят с възходящите сметки за сила, защото цените се повишиха внезапно след нахлуването на Русия в Украйна.

" От няколко месеца възходящите енергийни разноски тласкат цените на горивата и натежават върху покупателната дарба на хората във Франция, изключително на тези с минимум разноски, за които автомобилът е нужна за напредване ", показаха от TotalEnergies.

" В отговор на това TotalEnergies още веднъж поема ангажимент към своите клиенти във Франция с тази лятна отстъпка, която се чака да доближи към 17 милиона души ".

По обявата работи: Явор Римски
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР